Norge tar første seier mot Sverige på seks forsøk

Friends Arena Sverige Stockholm

Norge fikk en glimrende start på nations League, med seier borte mot Serbia. Søndag venter Sverige på Friends Arena, som også startet godt med 2-0 borte mot Slovenia. Her er vårt spilltips til kampen.

Det ble altså 1-0 til Norge i Beograd, selv om det var vertene som hadde overtaket totalt sett. Norge forsvarte seg dog godt, og slapp bare serberne til én god sjanse.

Kamp om førsteplassen i gruppen

Og med Haaland på laget så får Norge ofte den ene scoringen som er nok, og en glimrede start på kvalifiseringen var et faktum. Med seier borte mot laget som ble sett på som det sterkeste i gruppen er det nå plutselig Norge som er i førersetet, før kampen borte mot Sverige.

For Sverige vant også, men mot det laget som blir sett på som det svakeste, Sveriges seier var dermed forventet. Laget som potensielt vinner dette oppgjøret vil dermed ha en kjempefordel utover i turneringen, og vil nærmest ha sikret seg å ikke rykke ned til C-ligaen i Nations League.

Vinneren av gruppen nærmest garantert å bli andreseedet til EM-kvalifiseringen, pluss man får mulighet til å kvalifisere seg til EM om man ikke klarer det via den tradisjonelle kvalifiseringen.

Havner man på sisteplass så blir man som nevnt flyttet til til C-ligaen, mens vinnerne får prøvd seg mot det ypperste av europeisk motstand i A-ligaen i den neste versjonen av Nations League.

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Det er ikke meldt om noen nye skader i den norske troppen, og det er ventet at Ståle Solbakken gjør få endringer på førsteelleveren som slo Serbia på bortebane.

For Sverige sin del er det en del smårusk i troppen, der blant annet Starfelt måtte byttes ut med sakde i kampen mot Slovenia. Milosevic tar hans plass fra start. Ellers er Elanga og Karlsson begge nærmest friskmeldt, men blir trolig ikke å se fra start.

Sverige:

Olsen; Andersson, Milosevic, Nilsson, Augustinsson; Olsson, Karlström, Forsberg; Kulusevski, Isak, Claesson

Norge:

Hansen; Holmgren Pedersen, Strandberg, Østigård, Meling; Ødegaard, Thorsby, Berge; Sørloth, Haaland, Moi

Spilltips: Norge vinner

Ganske uvanlig så er det en kamp mellom Sverige og Norge der begge to er sterkest fremover på banen, tradisjonelt sett har det vært motsatt. Men det skal sies at Norges forsvar imponerte mot Serbia, og begge lagene holdt nullen i sine første kamper.

Men Norge har Haaland, og de offensive relasjonene ser ut til å sitte mer og mer for Ståle Solbakkens menn. Jeg lukter seier, den første siden 3-2 i en vennskapskamp i 2005.

Norge og Sverige har møttes fem ganger siden det, og de fire siste har endt med uavgjort. Den rekken tror jeg Norge bryter i dette oppgjøret.

LeoVegas gir 3.55 i odds for borteseier.

Oddsboost fra LeoVegas: 7.00 i odds på Norge-seier

Til denne kampen har LeoVegas et eksklusivt tilbud til nye kunder i Norge. I tillegg til den vanlige velkomstbonusen på opptil 3000 kr i ekte penger, får du hele 7.00 i odds på at Norge vinner kampen.

Du kan maks spille for 100 kr på denne oddsboosten.

Spill nå!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler