Liverpool skal vinne mot Steven Gerrards Aston Villa i kveld

Liverpool gjester Aston Villa og Liverpool-legenden Steven Gerrard på Villa Park til en forsinket Premier League-kamp i kveld, og det hviler et stort press på Jürgen Klopp & co.

For kun 1-1 hjemme mot Spurs i helgen sørger for at det nå er tre poeng opp til Manchester City på førsteplass på Premier League-tabellen. Noe som betyr at Liverpool må vinne alle sine resterende kamper og håpe på at City taper minst én kamp.

Det virker ikke veldig sannsynlig, men Liverpool kan i det minste sørge for at håpet lever noen dager til ved å vinne mot Villa i kveld.

Villa har to strake seire mot relativt enkel motstand, men bør ikke være en match for dette Liverpool-laget, som for øvrig møter Chelsea i FA Cup-finalen i helgen.

Dette er den 47. gangen de to lagene møtes på Villa Park på Englands øverste nivå, og hjemmelaget står med kun 12 seire, mens hele 22 av dem har endt med borteseier. 13 kamper har endt med poengdeling.

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Villa-sjef Steven Gerrard har ingen nye skader å måtte forhold seg til, bortsett fra Jacob Ramsey som fortsatt må stå over på grunn av en lyskeskade. Også Kortney Hause og Leon Bailey ser ut til å nok en gang måtte stå over.

Roberto Firmino er tilbake i trening, men det er usikkert om han får starte dette oppgjøret, da de andre offensive spillerne ikke har gjort seg bort i det siste. Også ellers ser Liverpool-troppen frisk og rask ut.

——

Aston Villa:

Martinez;
Cash, Konsa, Mings, Digne;
McGinn, Chambers, Luiz;
Buendia;
Ings, Watkins

Liverpool:

Alisson;
Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson;
Fabinho, Henderson, Thiago;
Salah, Mané, Diaz

——

Det er knyttet noe usikkerhet til spesielt hvordan Liverpool stiller opp, med tanke på at det venter en FA Cup-finale senere denne uken. Dog tror jeg nok at Premier League-tittelen henger høyere for både laget og fansen, selv om Klopp har til gode å vinne FA-Cupen med Liverpool siden han tok over i 2015.

Det venter også en Champions League-finale i slutten av måneden, så det er ikke akkurat som at Liverpool har en rolig avslutning på denne sesongen.

Spilltips: Liverpool vinner med to eller mer

Liverpool tar dette greit, noe annet er en aldri så liten skandale. For oss nøytrale tilskuere er det også hyggelig om spenningen i toppen av tabellen varer en liten stund til.

For Aston Villa sin del er det for øvrig ikke mye annet å spille for enn æren, de er trygt plassert omtrent midt på tabellen, uten sjanse for å hverken rykke ned eller kvalifisere seg til Europacup.

Jeg går for Liverpool-seier med (-1) handicap, til 2.20 i odds hos Betsson.

Spill på kampen hos Betsson her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler