Spilltips til kveldens Merseyside-oppgjør på Anfield i FA-cupen

Liverpool FC – Everton FC
Anfield stadion, Liverpool
FA-cupen, tredje runde
Fredag klokken 20.55

FA-cupens tredje rundes mest sannsynlig artigste spilles på Anfield i kveld. Vi gir deg odds og spilltips til Merseyside-derbyet mellom Liverpool og Everton her.

Første runde for begge klubbene

Det er allerede spilt to utslagsrunderrunder av sesongens FA-cup i tillegg til kvalifiseringsrundene, der lag fra de laveste divisjonene først har spilt seg imellom i kampen om å få komme til denne runden og få muligheten til å møte lag fra Premier League.

Men for første gang på 67 år er det ingen «non-league-lag» som har klart å avansere fra de to første rundene. Det vil si lag fra nivå fem og nedover.

Alle de 20 lagene fra under nivå fem som vant kvalifiseringsrundene ble slått ut av lag fra nivå fire og tre i de to første rundene, og vi har dermed kun lag fra League 2, League 1, Championship og Premier League i årets tredje runde av FA-cupen.

Kan bli van Dijk-debut

Nederlandske Virgil van Dijk ble tidenes dyreste forsvarsspiller i julen da han ble klar for Liverpool i en overgang verdt mer enn 820 millioner kroner.

Overgangen kom i stand etter at midtstopperen har vært linket til Liverpool fra Southampton siden starten av forrige sommer, men Liverpool klarte da ikke matche prisen Southampton hadde satt på han.

Nå er han endelig Liverpool-spiller, og etter å ha vært utelatt fra Southampton-troppene de siste ukene er det store sjanser for at han får sin debut i kveld for å jobbe med kampformen sin.

Sam-effekten har avtatt

Everton fikk en umiddelbar effekt etter at Sam Allardyce ble ansatt i starten av desember der blant annet kveldens motstander ble holdt til 1-1 på Anfield i Premier League i hans andre kamp.

Men nå står Everton med fire kamper på rad uten tre poeng, og Sam Allardyce går inn i en periode der all erfaringen hans trengs for å løfte stjernegalleriet til det fotballaget de burde være.

Skader og suspensjoner

Det er vanskelig å si hvem Jürgen Klopp sender utpå i kveld, men det er hvertfall sikkert at både Mohamed Salah og Philippe Coutinho er utilgjengelig grunnet skader (Overgangssyken?).

Klopp må også klare seg uten Jordan Henderson og Alberto Moreno som begge fortsatt er ute med skader.

Også Everton lider av sin dose med skadde spillere, og må definitivt klare seg uten både Leighton Baines, Ramiro Funes Mori og Seamus Coleman, mens Ross Barkley er tilbake i full trening etter å ha vært ute med skade i lang tid.

Spilltips: Begge lag scorer

Det endte som nevnt 1-1 i det forrige møtet mellom lagene på Anfield tilbake i desember, men i denne kampen er Liverpool gjort til ganske klare favoritter med 1.40 i odds. Everton er satt til hele 9.00, men med tanke på hvor usikkert det er hvordan Klopp setter opp laget tør vi ikke spille på resultat. Men det er Merseyside-oppgjør, og vi tror begge lag har et stort ønske om å vinne uansett hvilken spillere det blir å finne på banen, vi går for at begge lag scorer i en offensiv kamp.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler