Leverkusen fortsetter den gode formen

Burkardt ble omtalt som en fremtidig tysk landslagsspiller etter å ha scoret syv ganger mellom Bundesliga-runde 4 og 14. Siden har han imidlertid gått hele åtte kamper uten mål – hans lengste måltørke denne sesongen. Mainz har vært svært ustabile i vinter, men er ubeseiret i tre av sine fire siste ligakamper.

Seiere over Bochum og Hoffenheim ble etterfulgt av et skuffende tap for bunnlaget Greuther Fürth, før helgens 1-1 uavgjort mot Freiburg. Bo Svenssons lag går inn i ligarunde 23 bare tre poeng bak de fire beste. Med unntak av forsvarsspilleren Jerry St. Juste, har Mainz-sjefen en komplett tropp å velge mellom, og kan tilbakekalle Leandro Barreiro – en innbytter i andre omgang for en uke siden – på midtbanen.

Leverkusen begynner helgen på tredjeplass, bare fire poeng bak andreplasserte Borussia Dortmund. «Die Werkself» er divisjonens beste lag så langt i 2022, med 13 poeng av 15 mulige på denne siden av nyttår. De er også det eneste laget som har vunnet sine fire siste på rad – med hele 17 scorede mål på de kampene.

Moussa Diaby har stått for fem av dem, mens Schick har scoret 11 mål på sine ni siste kamper og hele 19 for sesongen. Mitchel Bakker soner en utestengelse på én kamp etter å ha pådro seg sitt femte gule kort i forrige serierunde.

Piero Hincapie vil sannsynligvis flytte til venstreback som et resultat, med en frisk Jonathan Tah som kommer inn sammen med Edmond Tapsoba på midtbanen. Januar-signeringen Sardar Azmoun er fortsatt en stor tvil, mens Karim Bellarabi definitivt er ute.

Kampstatistikker

  • Fire av Burkardts syv Bundesliga-mål i 2021/22 har falt på Mainz jord.
  • 05 har kun tapt tre av 24 Bundesliga-kamper med tidligere Leverkusen-midtbanespiller Dominik Kohr i startoppstillingen.
  • Mainz er imidlertid uten seier på åtte mot Leverkusen (ett tap, 7 uavgjorte).
  • Schick har 19 mål på like mange Bundesliga-kamper denne sesongen, det er mål hvert 80. minutt.
  • Diaby har scoret i tre strake Bundesliga-kamper for første gang i karrieren. Med fem mål i løpet av denne perioden har han doblet antall mål denne sesongen.
  • Leverkusen kan skryte av den nest beste borterekorden i Bundesliga denne sesongen (21 poeng), etter lederne Bayern München (25 poeng).

Sannsynlige lagoppstillinger

Mainz: Zentner – Bell, Hack, Niakhate (k) – Widmer, Barreiro, Kohr, Martin – Lee – Onisiwo, Burkardt
Ute: St. Juste (skulder)
Tvilsom: –
Trener: Bo Svensson

Leverkusen: Hradecky (k) – Frimpong, Tah, Tapsoba, Hincapie – Andrich, Demirbay – Adli, Wirtz, Diaby – Schick
Ute: Bakker (suspendert), Baumgartlinger (kne), Bellarabi (hamstring)
Tvilsom: Azmoun (kne), Kossounou (hamstring)
Trener: Gerardo Seoane

Spilltips: Leverkusen vinner

Leverkusen er i fantastisk form om dagen, og kommer fra en sterk 4-2-seier borte mot andreplasserte Borussia Dortmund. Jeg tror de tar nok en enkel seier, med god hjelp av en Schick i målform.

Mainz er for ustabile, og jeg tror de har lite å stille opp med her. Oddsen på borteseier er også meget spilverdig.

[odds data-token=’bWhEFwsbCrYq1qtlNM4py5KlurOsj5ZMO4Ww2coC’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler