Spilltips til kveldens Premier League-kamp mellom Leicester og Tottenham

Leicester City – Tottenham Hotspurs
King Power Stadium
Premier League
Tirsdag klokken 20.45

Det er klart for midtuke-runde I Premier League og kveldens program byr blant annet på Leicester mot Tottenham. Vi gir deg odds og spilltips til kampen her.

Begge spilte 1-1 i helgen

Leicester ligger ann til å få nok en sesong der de kjemper midt på tabellen av Premier League etter det overraskede ligagullet for to sesonger siden.

Så langt ligger klubben på en tolvteplass med 13 poeng og kun tre seire på de første tretten serierundene. Med 11 poeng opp til Arsenal på fjerdeplass kan mesterene fra 2015/16-sesongen se langt etter en kamp om å bli topp fire også denne sesongen.

Faller fra i tittelkampen

Tottenham hang lenge med de to Manchester-klubbene men etter kun å ha senket inn fire poeng på de siste fire kampene har London-klubben falt ned på femteplass på tabellen, bak erkerival London.

I helgen ble det et skuffende 1-1-resultat hjemme mot West Bromwich, og før det 0-2-tap mot nevnte Arsenal, 1-0-seier mot tabelljumbo Crystal Palace og 0-1 mot Manchester United.

Tidligere møter

Siden sesongen 1993/94 har de to klubbene faktisk bare møtt hverandre ved 26 anledninger i alle turneringer, og noe overraskende er det Leicester som har best resultater å vise til.

Elleve ganger har de stukket av med seieren mot Tottenhams ni. Seks har endt med poengdeling og uavgjort.

Men tilsvarende oppgjør i fjor endte med brakseier til Tottenham etter fire mål av målkongen harry Kane. To mål av Heung Min Son og ett av Leicesters Ben Chiwell sørget for at Tottenham vant hele 6-1.

På White Hart Lane endte det derimot med et kjedelig 1-1-resultat.

Skader og suspensjoner

Leicester har både Matty James og Robert Huth ute resten av kalenderåret med henholdsvis en akilles- og en ankelskade.

Også Tottenham har to spillere ute resten av kalenderåret med skader. Det er Victor Wanyama som lider av en bruskskade og Toby Alderweireld som har en hamstringsskade som har holdt han på sidelinjen siden starten av denne måneden.

Ellers er det ventet at Erik Lamela vil være i Tottenhams Premier League-tropp for første gang på over ett år.

Spilltips: Harry Kane scorer først og Tottenham vinner

Tottenham er et klart bedre lag enn Leicester og selvom de har hatt en formdupp i det siste bør de vinne denne kampen ganske greit. Det er også rimelig lav odds på at Kane scorer i løpet av kampen og det kan like så godt være han som scorer kampens første mål.

Odds for kampen hos bet365:

Leicester: 5.00

Uavgjort: 4.00

Tottenham: 1.72

Harry Kane scorer først og Tottenham vinner: 4.00

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler