League One: Uavgjort mellom de gamle storhetene Portsmouth og Charlton

Portsmouth Charlton spilltips

Portsmouth nærmest seg kvalifiseringsplassene i League One etter en fantastisk avsluting på 2021, men Cowleys lag har ennå ikke vunnet en ligakamp i 2022, og kun tatt to av de siste 12 mulige poengene, noe som har sendt dem ned igjen på 10. plass på tabellen.

Pompeys siste seier i ligaen var en 2-0-seier hjemme mot Morecambe 11. desember, og siden den gang har de spilt uavgjort mot Cambridge United og AFC Wimbledon, og tapt mot MK Dons og Sunderland.

[odds data-token=’mKEWN6VKbMWxLJBWkjm4BFsjxMvhVl6YrJuxKiTV’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Cowleys lag har vunnet 10, spilt åtte uavgjorte og tapt åtte av sine 26 ligakamper så langt denne sesongen, noe som sørger for at de er elleve poeng bak Oxford United på sjetteplass, selv om de kan kutte avstanden til åtte poeng med seier i dette oppgjøret.

Og det er nettopp Oxford som venter på bortebane i neste ligakamp, på lørdag. En seier her vil sørge for at de ta har muligheten til å klatre opp i ryggen på dem. De har vært relativt sterke på hjemmebane denne sesongen, og hentet 21 poeng på 12 kamper, og det tidligere Premier League-laget har kamper til gode på flere av lagene rundt dem på tabellen.

[sports data-token=’QRFPAiZssGkxmLOpbtIGZfEMEZRVE3WrI7kifOl8′ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Gjestene har godt tak på Portsmouth

Charlton vil føle seg selvsikker foran mandagens kamp med tanke på at de har vunnet fire og tapt bare én av sine seks siste League One-kamper mot Portsmouth, selv om poengene ble delt i uavgjort 2-2 da de møttes til sesongens første møte tilbakei september.

Addicks har tatt sørgelige 33 poeng på 27 ligakamper denne sesongen og ligger på en skuffende 15. plass på tabellen, fem poeng bak kveldens motstandere, mens de er hele 13 poeng fra topp seks.

Charlton tapte på straffer mot Hartlepool United i EFL Trophy tirsdag forrige uke, men har hentet fire poeng på sine to siste ligakamper, inkludert en 2-0-seier over Fleetwood på hjemmebane sist helg. Dog går det ikke alltid så godt på bortebane denne sesongen, der kun 12 poeng har blitt med hjem igjen på 13 borteturer så langt.

Charlton endte på sjuendeplass i League One forrige sesong, to poeng foran åttendeplasserte Portsmouth, og det ser ut til at det blir nok en vanskelig sesong for de to tidligere gjengangerne i Premier League.

Forventede lagoppstillinger:

Portsmouth: Bazunu; Carter, Raggett, Robertson; Romeo, Morrell, Tunnicliffe, Hume; Harness; Walker, Curtis

Charlton: MacGillivray; Clare, Inniss, Famewo; Jaiyesimi, Morgan, Dobson, Lee, Blackett-Taylor; Burstow, Aneke

Spilltips: uavgjort

Ingen av de to lagene er i noe særlig form, men kommer nok til oppgjøret begge to i troen på at de har det som skal til for å vinne kampen. Det kan godt bli et veldig artig oppgjør å se, men jeg klarer ikke helt å skille lagene, og er fristet av oddsen på 3.35 for uavgjort hos Unibet.

Vil du streame og spille på League One?

Gjør det hos Unibet

Tilgjengelig i Norge!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler