Spilltips til kveldens Europa League-oppgjør mellom Lazio og Red Bull Salzburg

SS Lazio – Red Bull Salzburg
Stadio Olimpico, Roma
Europa Leagues kvartfinaler, første kamp
Torsdag klokken 21.05

Faller fra i kampen mot rivalene

Lazio er på sin attende sesong siden forrige ligagull i Serie A, og var lenge med i kampen denne sesongen, mye takket være fremragende offensivt spill, med stjernespiss Ciro Immobile i spissen.

28-åringen som står med 32 kamper og syv mål for det italienske landslaget er Serie A-toppscorer med sine foreløpige 26 mål, og har i tillegg bidratt til at Lazio er ligaens mestscorende lag.

Men flere tap mot rivalene rundt seg på tabellen i det siste har sørget for at klubben har falt fra i kampen om medaljer. Bare siden slutten av januar har Lazio tapt mot Milan (1-2), Napoli (1-4) og Juventus (0-1).

Så til tross for imponerende 6-2 hjemme mot Benevento i helgen har klubben nå falt fra sin tredjeplass for fem runder siden til femteplass og utenfor Champions League-kvalifisering.

Fosser fram mot sin femte strake ligatittel

Red Bull Salzburg, med en og en halv nordmann i troppen, er godt på vei mot sin femte strake ligatittel i den østerrikske Bundesliga. Med åtte kamper igjen å spille av totalt 36 serierunder har klubben 65 poeng, åtte mer enn andreplasserte Sturm Graz.

Den østerrikske Bundesligaen består av kun ti lag, der klubbene spiller totalt fire kamper mot hverandre, to borte og to hjemme. Både vinneren og nummer to er klar for kvalifisering til Champions League mens det dårligst plasserte laget rykker ned.

Nordmennene imponerer

Valon Berisha, som før han valgte å spille for det kosoviske landslaget spilte 20 landskamper for Norge, imponerer stort for Østerrikes beste lag. Denne sesongen står han bokført med åtte assists og fire mål på 24 Bundesliga-kamper, i tillegg til fire mål på ni kamper i Europa League.

Også tidligere Lillestrøm- og Molde-spiss Fredrik Gulbrandsen markerer seg for Salzburg-klubben. Selv om han ikke starter like mange kamper som sin landsmann har han så langt denne sesongen puttet syv og assistert seks mål i Bundesliga i tillegg til ett mål i Europa League.

Begge lagene vant sine respektive grupper

De to lagene i kveldens oppgjør kom begge til utslagsrundene i Europa League ved å vinne sine grupper i gruppespillet. Lazio havnet over Nice, Zulte Waregem og Vitesse i sin gruppe ved å vinne fire og spille en uavgjort mens Salzburg ble klar gruppevinner i gruppe med Marseille, Konyaspor og Vitoria de Guimaraes uten å tape en eneste kamp.

I de to første utslagsrundene har Lazio slått ut FCSB (tidligere Steaua București) 5-2 sammenlagt og Dynamo Kiev med 4-2 sammenlagt. Red Bull Salzburg på sin side vant 4-3 sammenlagt over spanske Real Sociedad i den første utslagsrunden mens Borussia Dortmund måtte si farvel til turneringen etter at østerrikerne vant 2-1 over to kamper i 8-delsfinalen.

Forventede lagoppstillinger, skader og karantener

Lazio: Strakosha; Felipe, Bastos, De Vrij; Lucas Leiva, Parolo, Lulic, Alberto, Patric; Immobile, Anderson.

Utilgjengelig: Jordan Lukaku (kne), Ivan Vargic (ikke registrert).

Red Bull Salzburg: Walke; Ulmer, Ramalho, Caleta-Car, Lainer; Samassekou, Berisha, Schlager, Haidara; Gulbrandsen, Dabbur.

Utilgjengelig: Hee-Chan Hwang (suspensjon).

Spilltips: Hjemmeseier

Uten å snakke ned vår egen landslagsspiss Fredrik Gulbrandsen må vi erkjenne at det er spesielt én stjernespiss i denne kampen, og det er Ciro Immobile. Vi tror Seria A-toppscoreren blir tungen på vektskålen i dette oppgjøret, som ellers kan bli jevnere enn forventet. Lazio er også i motsetning til Salzburg et lag som meget mulig kan gå og vinne hele turneringen, og det kan bli billetten til Champions League neste år når laget nå faller fra i kampen om en billett via ligaen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler