Spilltips til kveldens La Liga-kamp mellom Eibar og Espanyol

Municipal de Ipurúa, Eibar

Den tjuende runden av La Liga avsluttes med kampen mellom Eibar og Espanyol på Municipal de Ipurúa, to lag som for tiden er i elendig form. Her er vårt spilltips til oppgjøret.

Eibar – Espanyol
Municipal de Ipurúa, Eibar
La Liga, runde 20
Mandag klokken 21:00

TV og live stream

Om du ikke har mulighet til å få sett kampen på Strive er det andre alternativer for å se dette oppgjøret fra La Liga, blant annet hos Unibet.

Alt du behøver er en aktiv konto hos Unibet, så ser du både denne og alle andre kamper de har tilgjengelig uten ekstra kostnad. En aktiv konto vil si du enten har penger disponibelt på kontoen din eller har plassert et bet de siste 24 timene.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Så ser du denne kampen pluss tusenvis av andre kamper fra Bundesliga, La Liga, Serie A, Ligue 1 og flere andre ligaer fra resten av verden. Du kan også se andre idretter som håndball, tennis og ishockey uten ekstra kostnad.

Forventede lagoppstillinger

Eibar: Riesgo; Peña, Ramis, Arbilla, Cote; Orellana, Jordán, Diop, Cucurella; García, Enrich
Fravær: León, Ramis, Charles

Espanyol: López; Rosales, López, Hermoso, Vilá; Darder, Roca, Granero; Baptistao, Iglesias, Melendo
Fravær: García, Pérez, Duarte

Spilltips: Uavgjort/Borteseier

Dette kommer til å bli en meget åpen kamp, der Eibar er knappe favoritter før avspark, mest på grunn av hjemmebanefordelen.

Eibar har totalt 5-7-7 i ligaen så langt, altså kun fem seire på 19 ligakamper. På hjemmebane står det 4-4-2. Det gir en seiersprosent på 40%, men den ene seieren kom mot Real Madrid, med hele 3-0.

For Espanyol sin del er tallene 7-3-9, altså en tapsprosent på nesten 50%. Enda verre står det til på bortebane, med 1-3-6. Dette trekker selvsagt tipset ned, men man skal ta med i betraktningen at tre av tapene på bortebane er mot Real Madrid, Atletico Madrid og Sevilla.

Ingen av lagene er dog i spesielt god form om dagen, Eibar har spilt uavgjort i fem av sine siste syv ligakamper, forrige ligakamp endte med 0-3 borte mot Barcelona.

For Espanyol sin del er det enda verre, laget har tapt syv av sine siste åtte ligakamper, senest 2-3 borte mot Real Sociedad.

Nøkkelen for bortelaget blir spissen Borja Iglasias, som står med ni scoringer i ligaen så langt denne sesongen, i tillegg til en del mål i cupen.

Det er tett på nedre halvdel i La Liga, og før denne kampen står Espanyol med to poeng mer enn Eibar, men hele seks plasser skiller de to lagene. Eibar vil med andre ord klarte betraktelig på tabellen ved seier, og passere nettopp Espanyol.

Vi ser sjanseprosentene på omtrent 35-40-25, og synes dermed vår UB er plausibel.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler