Spilltips: Norge og England slipper den verste varmen i kveld

Norge England spilltips

Etter en fantastisk straffesparkkonkurranse mot Australia er Norge nå klar for å revansjere tapet mot England i 2015-VM. Men England kommer fra fire strake seire og åtte scorede mål så langt i turneringen og jakter sin tredje strake mesterskaps-semifinale.

Norge – England
Stade Océane, Le Havre
VM for kvinner, kvartfinale
Torsdag klokken 21:00

Ekstremvarmen holder seg unna

Det er en pågående hetebølge på kontinentet, og spesielt Frankrike får kjenne Sahara-varmen på kroppen, med temperaturer på godt over 40 celsius flere steder i landet.

Men Norges kamp i kveld spilles i Le Havre, en havneby i Normandie, nord i Frankrike. Her er det ikke ventet like ekstreme temperaturer, mye takket være nærheten til Atlanterhavet og den engelske kanal. Det er ventet oppunder 35 grader med avspark klokken ni i kveld.

Ventet store mengder England-fans

Le Havre ligger bare en kort fergetur unna Portsmouth på den engelske sørkysten. Det i kombinasjon med en allerede økende interesse for kvinnefotball i England sørger for at det er ventet en stor majoritet av engelske fans på Stade Océane i kveld.

Stadion tar i overkant av 25 000 tilskuere, og hele 20 000 engelskmenn er ventet på tribunene i kveld. Vi satser på at det fungerer som en ekstra tenning, også for de norske jentene!

Trøbbel i de bakre rekker for England

England har vist at det offensive spillet sitter så langt i turneringen, med åtte mål på fire seire av fire mulige til nå. Men bakover kan Norge by på problemer i dag, da tre forsvarsspillere er svært usikre for engelskmennene i kveld.

Kaptein Houghton sliter med en ankelskade. Og Bright og Bronze er rammet av et magevirus, og regnet som meget tvilsomme. Landslagssjef Phil Neville forsøkte i går å tone ned alvoret ved å nevne at England har rotert på laget tidligere, og at eventuelle reserver vil overta uten problemer.

Det er ikke meldt om tvilsomme spillere i Norges tropp, som i tillegg har fått én hviledag ekstra i forhold til England.

Spilltips: Uavgjort

Norge har et historisk meget godt tak på England, med seier i 14 av totalt 18 innbyrdes oppgjør. Men England satser hardt på kvinnefotball, og er de siste årene et helt annet lag enn det vi har hatt få problemer med tidligere.

Har enda ikke møtt store problemer i mesterskapet, men Norge blir utvilsomt den største testen til nå. Norge har hatt litt mer å bryne seg på, trengte straffespark for å slå ut Australia i åttendedelsfinalen, etter 1-1 til fulltid, og tapte mot Frankrike i gruppespillet.

Vi tror det blir svært jevnt, og at det ikke er mulig å skille lagene til fulltid. Vi går for uavgjort.

Spill på uavgjort hos Betsson til oddsen 3.25!

Live stream og TV

Det er TV2 og NRK som deler på rettighetene til å sende dette mesterskapet i Norge, og denne kampen kan du se på TV2s hovedkanal og på strømmetjenesten TV2 Sumo.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler