Odds og spilltips til kveldens kamp mellom Kristiansund og Vålerenga i Eliteserien

Vi gjennomgår de to lagene som møtes på Kristiansund stadion i kveld. Hvordan er formen og skadesituasjonen til lagene. Her får du også oddsen og vi skal gi deg spilltips om hvem vi tror vinner.

Oslo-laget er i god form

Formlaget Vålerenga tar turen til nordvestlandet for å fortsette sin gode form, Oslo-laget har ikke tapt i serien siden 21. mai.

Men det kan bli interessant å se hvordan kampformen deres er med tanke på at de kun har spilt tre kamper siden 18. juni, der forrige ble spilt for hele 15 dager siden borte mot Brann.

Kristiansund på sin side har bare vunnet en av sine siste seks, da de vant 4-1 borte mot Stabæk for tre runder siden. De to siste hjemmekampene har dog endt med uavgjort mot henholdsvis Aalesund og Rosenborg.

Vålerenga vant den første tellende kampen mellom lagene i vår da de vant 1-0 på Ullevål stadion.

Vålerenga ventet å gjøre flere kjøp i sommer

Med åpningen av overgangsvinduet like rundt hjørnet er det ventet at spesielt Vålerenga vil være aktive. Og klubben fra Oslo øst har allerede fått tid til å hente én spiller og sende to på dør.

Tidlig i juni ble det klart at den ghanesiske landslagskeeperen Adam larsen Kwarasei tok turen tilbake til Norge pg Vålerenga etter et mislykket halvtårsopphold i danske Brøndby.

Og de siste dagene har Rasmus Linkvist blitt hentet av AIK i Sverige for 1,5 millioner kroner mens Muhamed Keita har blitt sendt tilbake til Lech Poznan i Polen etter at den halvt års lange leiekontrakten ikke ble forlenget.

Kristiansund på sin side har ikke vært like aktive, men kontrakten med midtbanespilleren Kamer Qaka ble terminert i juni etter flere episoder der han har havnet på kanten med ledelsen.

Skadesituasjonen for lagene: påvirker Vålerengas odds positivt

Med hele fem spillere skadet lengter nok Kristiansund mot ferien som venter etter dagens spilte kamp. Jean Alassane Mendy med hodeskade, Erlend Sivertsen med skadet akilles og Henrik Gjesdal med lyskestrekk er definitivt ute, mens Conny Månsson og Thompson Ekpe er usikker.

Bortelaget kan derimot stille med en så og si skadefri tropp der kun angrepsspillerene Henrik Kjelsrud Johansen med en lårskade og Thomas Elsebutangen med armbrudd er utilgjengelige.

Ingen av de to klubbene har spillere ute med suspensjon.

Spilltips: Gjestene skal være klart bedre

Vi tror perioden med få kamper har gjort Vålerenga godt, der fordelen i et fullt restituert lag overveier ulempen i en kampform som ikke er hundre prosent.

Vålerenga er på papiret også et klart bedre lag, og med ambisjoner om å kjempe om medaljer i toppen av Eliteserien må kamper som dette vinnes.

Oddsen hos Bet365 er som følger:

  • Kristiansund: 3.00
  • Uavgjort: 3.40
  • Vålerenga: 2.30

Vi går for borteseier til en fin odds på 2.30. Det fører Vålerenga opp på en femte eller sjetteplass med 25 poeng, avhengig av hvor mange mål seieren eventuelt blir på.

Kristiansund på sin side forblir på sin fjortendeplass med 17 poeng om det går som vi tror i kveld.

Favoritter med høy odds

Oddsen er høy for et lag som er såpass favoritter, selv om det er på bortebane. Vi er temmelig sikker på at Vålerenga vinner, og synes oddsen er meget bra. Nå vet du hva vi tror, så avgjør du selv om du ønsker å spille samme spill.

Det er flere kamper på oddsprogrammet i dag du også kan spille på, for eksempel vil du finne kamper fra svenske Allsvenskan og Fotball-EM for kvinner.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler