Spilltips til kveldens Eliteseriekamp mellom Kristiansund og Vålerenga

Kristiansund BK – Vålerenga IF
Kristiansund Stadion
Eliteserien, runde 1
Mandag klokken 19.00

Kristiansund overrasket alle forrige sesong og endte til slutt på en sterk syvendeplass. I kveld venter et Vålerenga-lag som var svak på bortebane forrige sesong på Kristiansund stadion. Få spilltips til kampen her.

Ujevn fjorårssesong

Forrige sesong var Ronny Deilas første som trener for Vålerenga, og den tidligere Strømsgodset- og Celtic-treneren fikk aldri helt skikk på hovedstadsklubben.

Og spesielt på bortebane var poengsankingen til Deila og co under par, med kun tre seire og to uavgjorte på 15 kamper totalt på fremmed (kunst)gress.

Så sent som i den 23. serierunden var Vålerenga så langt nede som en 12. plass på tabellen og fortsatt i fare for å rykke ned, men det ble til slutt en åttendeplass for laget fra Oslo.

Siden forrige sesong har Vålerenga mistet etablerte spillere som Christian Grindheim (Haugesund), Herman Stengel (Strømsgodset) og Henrik Kjelsrud Johansen (Brann).

Men flere sterke nysigneringer forteller oss at Vålerenga ser oppover på tabellen denne sesongen. Inn har blant annet Amin Nouri kommet på free transfer fra Brann, midtstopper Felipe Carvalho har kommet fra Malmö og spissen Sam Johnson har kommet fra kinesisk fotball.

Sterk avslutning på sesongen

Kristiansund ble tippet nord og ned av de fleste eksperter og hobbyeksperter foran sin første sesong på øverste nivå i norsk fotball forrige sesong, men havnet til slutt på plassen over Vålerenga på tabellen.

Det var mye takket være en sterk avslutning på sesongen der laget vant sine tre siste seriekamper, 1-0 borte mot Molde, 3-2 hjemme mot Sandefjord og 3-2 borte mot Haugesund og var ubeseiret på sine fem siste.

Stallen består stort sett av de samme som forrige sesong, men inn har blant annet Bendik Bye kommet fra Sogndal i tillegg til Bent Sørmo fra Levanger. Du kan se alle overgangene til Kristiansund, Vålerenga og resten av Eliteserielagene her.

Skader og suspensjoner

For kveldens hjemmelag sin del er Nikita Baranov usikker og står trolig over, men trener Christian Michelsen kan glede seg over en ellers skadefri tropp.

Også Vålerenga-trener Ronny Deila kan glede seg over en tropp som er mer eller mindre skadefri, kun Enar Jääger er ute. Dermed er det trolig duket for flere debuter på kristiansund stadion i kveld.

Tidligere møter

Kun to ganger tidligere har de to klubbene møttes i Eliteserien, de to kampene i fjorårssesongen. De endte med henholdsvis 1-0 seier til Vålerenga på Ullevaal og 1-1 på tilsvarende stadion som i dag.

Spilltips: Vålerengas dårlige borteform fortsetter

Begge lagene har vært relativt svake i vinterens treningskamper, men vi tror Kristiansund drar i land seieren på hjemmebane i kveld. Troppen er nærmest uforandret, og flere av de som har kommet inn er rene forsterkinger. For Vålerenga sin del er det også kommet mye kvalitet inn, men vi tror ikke laget er samspilt nok enda til å stoppe sin elendige borteform i kveld.

Odds for kampen hos Unibet:

Kristiansund: 2.90

Uavgjort: 3.25

Vålerenga: 2.57

Vi går for hjemmeseier til Christan Michelsens menn til fine 2.90 i odds.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler