Spilltips til kveldens playoff-kamp mellom Irland og Danmark

Irland – Danmark (0-0)
VM-playoff for Europa, andre kamp
Aviva stadion, Dublin
Tirsdag klokken 20.45

Danmark er små favoritter i returmøtet med Irland på Aviva stadion i Dublin, og vil ved å score et mål i kveld ha minst en fot i neste års VM. Vi gir deg spilltips til kampen her.

Dårlig første kamp

Det var en fantastisk ramme de danske supporterene hadde laget rundt den første kampen i Parken i København lørdag, og det var et helt fullsatt da kampen ble sparket i gang klokken kvart på ni.

Danmark var det beste laget, men klarte aldri å skape de helt store målsjansene. I den første omgangen var de frempå to ganger, mens andreomgangen var ganske innholdsløs før Danmark økte intensiteten de siste minuttene, uten at det hjalp nevneverdig for hjemmelaget.

Det endte 0-0 i Parken, et resultat Martin O’Neill og Irland nok er mest fornøyd med. Men med tanke på at bortemålsregelen gjelder er det ikke et alt for dumt utgangspunkt for Danmark.

Tidligere møter

Danmark og Irland hadde ikke møtt hverandre siden Irland vant hele 0-4 i en vennskapskamp i Parken i København for over ti år siden før de møttes igjen lørdag. Irland vant også den siste kampen før det igjen i 2002, den gangen endte det 3-0 i Dublin.

Totalt har de to lagene møttes fjorten ganger og fem av gangene har det endt med Irland-seier. Danmark har vunnet tre kamper mens seks kamper nå etter lørdagens møte har endt med uavgjort.

Lagene

Irland har David Meyler tilbake fra suspensjon, men må fortsatt kalre seg uten James McJarthy, Richard Leogh, Sean Maguire, David McGoldrick og Jonny Hayes.

For Danmark sin del er det ingenting nytt å melde, og det er ventet at Åge Hareide vil stille med omtrent samme lag som startet i Parken. Den største usikkerheten er om Nicklas Bendtner erstatter Nicolai Jørgensen på topp.

Har blitt spilt rugby på banen før oppgjøret

Aviva stadion

Aviva stadion i Dublin er kjent for å være meget grønn, i det minste på tribunene. Men om Parken i København fikk tyn for å være dårlig lørdag er det mange som er spent på hvordan Aviva ser ut i kveld.

For så sent som søndag ble det nemlig arrangert en internasjonal kamp i rugby på stadionet da Irland tok i mot Sør-Afrika. I tillegg har det vært meget mye regn i Dublin den siste tiden, så at banen i kveld ser ut som på bildet ovenfor er heller lite trolig.

Spilltips: Danmark vinner 0-1

Irene har nå vunnet tre, spilt tre kamper uavgjort og tapt én på de syv siste kampene sine. Åge Hareides Danmark er ubeseiret i de ti siste kampene. De har blant annet vunnet 4-0 hjemme mot Polen og 1-0 borte mot Montenegro, i tillegg har de spilt uavgjort mot Tyskland og Tsjekkia.

På bortebane har de tapt fire av de siste ni kampene, men de er ubeseiret i de siste fem. Men motstanden har ikke vært av øverste kvalitet.

Hjemmeformen til Irland er det lite å skryte av. De har fire seire, to uavgjorte og to tap på de åtte siste hjemmekampene siden EM. Tapene har kommet mot Serbia og Island.

Men det er ikke en enkel oppgave som venter Åge Hareides Danmark Martin O’Neill sitt mannskap er godt organisert defensivt, og de vil slåss for en plass i VM. Måten irene spiller på gjør at det sjelden blir scoret mange mål i kampene de er innvolverte i.

Fire av de siste syv kampene til Irland har hatt færre enn to mål, og etter kampen i København å dømme ligger det ikke an til målfest på Aviva stadion i Dublin i kveld.

Odds for kampen hos bet365:

Irland: 3.10

Uavgjort: 2.90

Danmark: 2.80

Resultat (0-1): 5.50

Vi tror Danmark akkurat har det lille ekstra som skal til for å bryte gjennom et godt organisert Irland-lag, og ikke se bort i fra at det blir en Tottenham eller Rosenborg-yndling som blir match-vinner.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler