Helt åpent i returmøtet mellom AZ Alkmaar og Bodø/Glimt i Conference League

Glimt fans i Roma

Bodø/Glimts foreløpig siste Europacup-kamp for sesongen har avspark 18:45 torsdag kveld, og bodøværingene har med seg et godt resultat til Nederland. 2-1 mot AZ Alkmaar i det første møtet på Aspmyra forrige uke sørger for at det er gode utsikter for at eventyret kan fortsette i to nye kamper.

Men det er en tøff oppgave som venter Kjetil Knutsen og co. AZ viste forrige uke at de hadde gjort hjemmeleksene sine, og Glimt møtte den tøffeste motstanden på hjemmebane i Europa så langt. Et noe heldig straffespark helt på tampen sørget for at Glimt fortsatt har vunnet alle sine hjemmekamper i Europacupene denne sesongen.

Tapte hjemme for konkurrent i helgen

Bodø/Glimt har, som mellom alle tre tidligere Europacup-kampene i år, hatt spillefri siden det forrige møtet. De skulle egentlig møtt Aalesund i den fjerde runde av Norgesmesterskapet, men den ble som kjent flyttet én uke fram, noe Aalesund nektet å akseptere, og Glimt gikk videre på walkover.

AZ Alkmaar møtte på sin side Twente til duell hjemme på AFAS stadion i Alkmaar. Og etter det som har vært en fantastisk seiersrekke i Eredivisie, noe som har sendt AZ helt opp i tetkampen i ligaen, endte det med et skuffende 0-1-tap. Dermed er AZ hektet av i kampen om Champions League neste år, mens Twente klatret opp a poeng med dem, og dermed er det helt åpent om hvem som tar fjerdeplassen i Eredivisie, som gir Europa League.

(Tipset fortsetter under tabellen)

[sports data-token=’Txrtfc9gUN6aZlyGnpLC0v6v462HRDOuMUjqbib2′ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

AZ må fortsatt klare seg uten Fredrik Midtsjø, men både Witry og Evjen er forventet å starte også dette oppgjøret. Jelle Duin er fortsatt utilgjengelig på grunn av en kneoperasjon, men det er ingen nye skader å melde om i AZ-troppen.

Glimt-troppen ser helt skadefri og uthvilt ut.

AZ Alkmaar: Vindahl-Jensen; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Reijnders, Koopmeiners; Evjen, De Wit, Karlsson; Pavlidis

Bodø/Glimt: Khaikin; Sampsted, Moe, Hoibraten, Wembangomo; Vetlesen, Hagen, Saltnes, Pellegrino, Solbakken, Espejord

Spilltips: Begge lag scorer

Ikke den mest spennende gjetningen jeg kommer med her. Men med tanke på de tidligere resultatene i Europa denne sesongen, til både Glimt og AZ, i kombinasjon med at AZ skal ha mål, hadde jeg forventet en enda lavere odds.

AZ skal ha mål, og det vil åpne opp for at Glimt kan gjøre det Glimt er best til, lynraske og presise kontringer. Jeg er ikke sikker på at dette ender med Glimt-seier, men AZ sitt resultat i helgen gir håp. AZ sine gode forberedelser til det første oppgjøret gjør meg noe usikker på sluttresultatet. Men mål, det er jeg sikker på det blir!

Dette er de høyeste oddsene jeg fant på at begge lag skal score onsdag ettermiddag:

Betway: 1.73

Unibet: 1.71

[odds data-token=’KSzFouXLG5Hi8dde4jQmK51jNZ4h2ObwkRsmWSQS’ class=’odds-1-centered’ data-lang=’no’ data-odds-format=’decimal’]

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler