Spilltips: Hellas mot Estland i VM-kvalifiseringen

Torsdag tar Hellas i mot Estland i VM-kvalifiseringens gruppe H, og det er Hellas som er klare favoritter i oppgjøret. Få odds og spilltips til oppgjøret her.

Ligger på play-off plass før kampstart

Hellas kom inn mot dette mesterskapet etter flere år med elendige resultater, og de europeiske mesterene fra 2004 klarte ikke å kvalifisere seg for Europamesterskapet i 2016. De gikk gjennom kvalifiseringen til det mesterskapet ved å kun vinne én av ti kamper.

Laget tapte blant annet smått utrolige begge kampene mot Færøyene, og falt fra ellevte til førtiandreplass på FIFA-rankingen. De er nå nummer trettiåtte.

Vasilis Torosidis er spilleren i dagens Hellas-tropp med flest landskamper med sine 91. Han spiller til daglig i Bologna i Serie A.

Estland faller fra

Det var ingen forventinger til estlenderene før denne kvalifiseringen, men de har enn så lenge fått med seg en seier mot Gibraltar og ett uavgjort resultat mot Kypros. Men det har også blitt 0-5 for Bosnia og hele 1-8 for Belgia i gruppe H.

På FiFA-rankingen ligger laget i august på en nittiåttendeplass, atten plasser opp fra når kvaliken startet. Det høyeste de har vært er en femtisyvendeplass i 2011.

Estlands mest suksessfulle kvalifisering noensinne var til Europa-mesterskapet i 2012. Laget klarte på mirakuløst vis en annenplass i sin gruppe med lag som Italia, Serbia, Slovenia og Nord-Irland.

I Play-offen ble det tap 1-5 sammenlagt etter 0-4 på hjemmebane og 1-1 borte.

Hvor spilles kampen?

Kampen skal spilles på Hellas beste klubblag sin hjemmebane Karaiskakis stadion. Stadionet som ble bygget i 2004 har en kapasitet på 32.000 tilskuere.

Stadionet er oppkalt etter lederen for den greske krigen for selvstendighet, Georgios Karaiskakis, som ble dødelig såret i samme område.

Få informasjon om alle kampene som blir spilt i VM-kvalifiseringen i Europa den neste uken her.

Spilltips: Hellas vinner med minst to mål

Estland har vist i kvalifiseringen at de kan slippe inn mange mål, selv med spillere som Ragnar Klavan og Karol Mets på laget.

Hellas har 10-3 i målforskjell så langt i gruppen og bør vinne denne kampen komfortabelt. Den ene gangen lagene tidligere har møtte var tidligere i denne kvalifiseringen når Hellas gikk seirende ut i Estland med 2-0.

Estiske Ragnar Klavan, her fra når han signerte for den engelske storklubben Liverpool.

Odds for kampen fra bet365

Fulltid:

Hellas: 1.40
Uavgjort: 4.20
Estland: 9.00

Hellas med (-1): 2.30

Vi går for seier til Hellas med minus 1 i handicap til 2.30 i odds. Kampstart er torsdag klokken 20.45.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler