Spilltips: Haugesund tar imot underpresterende Vålerenga på hjemmebane

Haugesund kjemper helt i toppen av Eliteserie-tabellen, og med én kamp mindre spilt enn konkurrentene ligger Haugesund på en femteplass, kun to poeng bak Molde på bronseplassen.

Haugesund FK – Vålerenga IF
Haugesund stadion, Haugesund
Eliteserien, runde 18
Mandag klokken 19:00

Med seier i dag over Vålerenga vil Haugesund med andre ord klatre forbi både Sarpsborg 08 og Molde, og innta den nederste pallplassen på Eliteserietabellen.

Fire av de siste seks Eliteserie-kampene har endt med seier til rogalendingene, og forrige helg ble det en sterk 2-1-seier borte mot Tromsø, et lag som også har prestert godt denne sesongen.

Like godt går det ikke for Ronny Deilas Vålerenga-prosjekt. Det er nå gått hele seks serierunder siden den forrige ligaseieren for hovedstadslaget, da Lillestrøm ble beseiret med 1-0 hjemme på Intility Arena 26. mai.

Det så mørkt ut i forrige serierunde da Sandefjord ledet 2-0 når det kun gjensto ti minutter. Men Vålerenga slo tilbake og klarte til slutt 2-2 hjemme mot tabelljumboene når dommeren blåste kampen av.

Og med 13 kamper igjen å spille av sesongen skal det skje mye i Oslo øst om Vålerenga skal klare å blande seg inn i medaljekampen. Med én kamp mindre spilt enn de andre lagene bortsett fra Haugesund befinner Vålerenga seg på niendeplass, syv poeng bak Haugesund og ni bak Molde på tredjeplass.

Lagnyheter

Haugesund har Marko Cosic og Bruno Leite ute med skader i tillegg til lagets klare førstevalg på topp, Frederik Gytkjær. Dansken har pådratt seg et brudd i foten og er ute på ubestemt tid.

Vålerenga må klare seg uten Magnus Lekven og Ernest Agyri på midtbanen, mens spissen Sam Johnson er usikker grunnet en skade i foten.

Forventede lagoppstillinger

Haugesund: Bråtveit; Haraldseid, Pallesen Knudsen, Skjerve, Stølås; Wadji, Våge Nilsen, Tronstad, Akintola; Grindheim, Koné.

Vålerenga: Larsen Kwarasey; Nouri, Carvalho, Näsberg, Adekugbe; Israelsson, Fredheim Holm, Fridjónsson; Ejuke, Michael, Finne.

TV og live stream

Kampen kommer kun til å bli vist på MAX og på strømmetjenesten Eurosport Player i Norge. Du kan følge kampen live mens du live better hos Unibet. Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Oddstips til kampen mellom Haugesund og Vålerenga

De siste seks innbyrdes oppgjørene har endt med tre hjemmeseire, to uavgjorte og ett tap, Vålerenga har 3-2-4 på bortebane så langt. Haugesund derimot har åpnet høstsesongen godt, og ser ut som en åpenbar medaljekandidat.

Vi tror Begge lag fortsetter i samme spor, og oddsen på 1.95 for hjemmeseier hos Unibet er brukbar.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler