Gruppefinale mellom Norge og Serbia tirsdag

Det er duket for en ren gruppefinale på Ullevaal stadion tirsdag kveld, når Norge og Serbia møtes for å finne ut hvem som vinner gruppe B4 i Nations League. Her er vårt tips til oppgjøret.

Lørdagens tap mot Slovenia på bortebane ble en skikkelig antiklimaks av en kamp, men det er ikke noe poeng å deppe enda, for Norge har fortsatt alt i sine egne hender i dette oppgjøret mot Serbia.

Med 10 poeng hver er Norge nummer én og to i gruppen, fem poeng foran Slovenia på tredjeplass. Norge ligger foran Serbia takket være 1-0-seieren i Beograd i juni, da det er innbyrdes oppgjør som skiller lagene i Nations League.

Viktig for EM-kvalifiseringen

Det betyr at Norge er sikret førsteplassen i gruppen med enten uavgjort eller med seier i dette oppgjøret, noe som sikrer mer enn bare heder og ære.

Førsteplassene i Nations Leagues B-liga er nemlig sikret å bli seedet på andreplass i den kommende EM-kvalifiseringen. Og med to lag klare for EM fra hver gruppe kan en andreseeding heller enn tredjeseeding bli veldig avgjørende for Norge.

Ved å vinne gruppen er vi også i en bedre posisjon til å få en av de tre siste EM-playoffplassene, som blir fordelt på de best rangerte lagene i Nations League som da allerede ikke har kvalifisert seg til EM.

Og sist men ikke minst vil gruppeseier her bety at Norge er klare for A-ligaen i Nations League i den neste versjonen av turneringen, den eller gjeveste av de fire ligaene.

Posisjon Lag KS S U T MF P
#1 Serbia 6 4 1 1 8 13
#2 Norway 6 3 1 2 0 10
#3 Slovenia 6 1 3 2 -4 6
#4 Sweden 6 1 1 4 -4 4

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Til tross for tapet mot Slovenia på lørdag er det ikke ventet store forandringer fra Ståle Solbakkens side før dette oppgjøret. Det eneste som er sikkert er at Kristian Thorstvedt ikke blir å finne i troppen, da han må stå over på grunn av for mange gule kort.

Det samme gjelder Serbias Sergej Milikovic-Savic. Det er en spiller det er gledelig å slippe å møte, selv om han kan bli erstattet av enten Filip Djurciric eller Ivan Ilic, som heller ikke er dårlige spillere.

Serbia mangler også Nikola Milenkovic, noe som sørger for at det serbiske forsvaret er veldig uerfarent, og noe som bør utnyttes av Norge.

Norge:

Nyland;
Ryerson, Østigård, Hanche-Olsen, Meling;
Ødegaard, Aursnes, Berge;
Elyounoussi, Haaland, Sørloth

Serbia:

V. Milinkovic-Savic;
Babic, S. Mitrovic, Masovic;
Lazovic, Lukic, Ilic, Kostic;
Djuricic, Tadic; A. Mitrovic

Spilltips: Begge lag scorer

Jeg bommet på kampen på lørdag, og tør faktisk ikke å tippe på resultat i dette oppgjøret. Serbia er et humørlag, og kan variere stort i prestasjonene. Men kampen mot Sverige lørdag var imponerende, og spiller de slik skal Norge få det tøft.

Gjestene har en stjernespekket angrepssrekke, og Norge skal få det tøft med å holde nullen. Men Norge har Haaland, og mot et relativt nytt og urutinert serbisk forsvar kan jeg ikke se for meg at Norge ikke skal score heller.

Derfor blir mitt tips til denne kampen at begge lag scorer, noe som gir 1.80 i odds hos Unibet.

Norway vs Serbia Odds for HUB:
Kampen starter 27/09 20:45
Kamp avsluttet

Kamper i Nations League gruppe B4

Odds for HUB:
24th Sep
Game
Result
FT
Slovenia Norway
2 1
24th Sep
Game
Result
FT
Serbia Sweden
4 1

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler