Glimt putter nok en gang mot Roma – Til tross for at Solbakken står over

Det var kanskje ikke den mest spennende kvartfinale-trekningen for Glimt, all den tid de møtte Roma to ganger så sent som i gruppespillet i høst. Men der man taper spenningen med en helt ny motstander så er det definitivt også spennende å se hvordan styrkeforholdet mellom de to klubbene har forandret seg på et par måneder.

For Roma er definitivt like store, om ikke større, favoritter i dette dobbeltoppgjøret som de var i gruppespillet. Jose Mourinhos menn har virkelig fått fart på sakene i Serie A de siste ukene, mens Glimt enda er i starten av sesongen, har mistet flere av nøkkelspillerne siden i høst, samtidig som de stiller uten sin største stjerne, Ola Solbakken som er ute med skade.

Men de norske mesterne viste både mot Celtic og AZ Alkmaar at de stadig skal tas på største alvor. Og en ting er sikkert, Mourinho tar de på langt større alvor nå enn første gang han tok Roma-laget sitt til Bodø. For i motsetning til i 1-6-tapet i oktober stiller portugiseren nå med sin beste ellever, og denne gang vet de hva som venter dem.

Roma vant 1-0 borte mot et kriserammet Sampdoria i helgen, og har igjen blandet seg inn i kampen om Champions League-spill neste sesong. Det er fem poeng opp til Juventus på fjerdeplass, så de skal nok først og fremst konsentrere seg om å holde femteplassen, som de har to poeng å gå på ned til Lazio fra.

Glimt startet Eliteserie-sesongen med å ta imot Rosenborg hjemme på Aspmyra i helgen. Det endte med et noe skuffende 2-2-resultat, etter to susere fra nyinnkjøpte Tobias Børkeeiet sikret gjestene fra Trondheim et viktig poeng i kampen om medaljer denne sesongen.

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Det er ikke mange fravær å melde om fra de to lagene. Kjetil Knutsen må som sagt klare seg uten toppscorer i Conference League Ola Solbakken, som har pådratt seg sykdom siden kampen mot Rosenborg på søndag. Tammy Abraham er tilbake etter sin skulderskade og er forventet å starte på topp for gjestene, som ellers må klare seg uten Jordan Veretout.

Bodø/Glimt:

Haikin;
Sampsted, Moe, Hoibraten, Wembangomo;
Vetlesen, Hagen, Saltnes;
Pellegrino, Espejord, Sørli

Roma:

Patricio;
Mancini, Smalling, Ibanez;
Karsdorp, Oliveira, Cristante, Zalewski;
Pellegrini, Mkhitaryan;
Abraham

Spilltips: Begge lag scorer

Jeg har ingen tro på at Glimt klarer å gjenta resultatet fra sist de tok imot Roma på Aspmyra, ikke engang i nærheten. Men jeg tror de stadig har kvalitet nok til å gi Roma god kamp, og til og med sikre seg et resultat som sørger for at de har noe å spille for på Stadio Olimpico neste torsdag.

Seier virker dog litt for optimistisk. Jeg forventer at Glimt går like fryktløs ut som de har gjort mot all motstand i Conference League så langt denne sesongen, og at det betaler seg med minst ett mål. men det er mye kvalitet i dette Roma-laget, og Glimt ser ikke like tett ut bakover denne sesongen som de gjorde i fjor, så her blir det mål i begge ender, det er jeg overbevist om.

NordicBet gir fine 2.00 i odds for at begge lag scorer.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler