Glimt – PSV: Alt du behøver å vite før den avgjørende Europa League-kampen

Glimt er klar for sin siste gruppespillkamp i Europa League for sesongen, når PSV kommer på besøk på Aspmyra. Kun seier er godt nok for å garantere avansementet, og stadion er utsolgt til kveldens batalje.

Det er nærmest ingen PSV-fans som har tatt den lange turen til nord for polarsirkelen, så det blir godt over 8000 feststemte nordlendinger på tribunene på Aspmyra.

Status før kampstart er at Bodø/Glimt er plassert på tredjeplass med fire poeng på fem kamper, seks mindre enn PSV på andreplass. Det er dermed ingen muligheter for å sikre topp-to og avansement til Europa Leagues utslagsrunder.

Zurich kan stoppe Europa-eventyret

Men tredjeplassen gir avansement til de innledende utslagsrundene av Conference League, turneringen Glimt kom helt til kvartfinalene i forrige sesong. I de innledende rundene møtes tredjeplassene fra Europa League-gruppspillet lagene som havnet på andreplass i Conference League-gruppspillet.

Vinnerne av denne innledende runden er klare for åttendedelsfinalene, hvor førsteplassene i Conference League også kommer inn i utslagsrundene.

FC Zurich følger på plassen bak Glimt med sine tre poeng, og kan dermed ta over tredjeplassen om Glimt ikke klarer å vinne. Glimt skal derfor håpe på at Arsenal ønsker å sikre førsteplassen i gruppen og dermed ikke stiller med et alt for svakt lag når de tar imot Zurich på Emirates.

Slik ser gruppen ut før avspark:

Posisjon Lag KS S U T MF P
#1 Arsenal 6 5 0 1 5 15
#2 PSV Eindhoven 6 4 1 1 11 13
#3 Bodø/Glimt 6 1 1 4 -5 4
#4 FC Zürich 6 1 0 5 -11 3

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Kjetil Knutsen kan glede seg over at troppen ser mer eller mindre fullstendig frisk ut, og spørsmålet er hva han ser på som viktigst, å sikre avansementet her, eller andreplassen å Eliteserien. Glimt møter Viking på hjemmebane søndag.

Ruud van Nistelrooy tar med seg en slagkraftig tropp til Bodø, og det blir spennende å se om han får plass til Luuk de Jong sentralt i angrepet, og om Noni Madueke, som har vært meget god i det siste, får lov til å starte nok en gang på flanken.

Bodø/Glimt:

Haikin;
Sampsted, Moe, Hoibraten, Wembangomo;
Vetlesen, Saltnes, Berg;
Solbakken, Espejord, Pellegrino

PSV Eindhoven:

Benitez;
Mwene, Ramalho, Branthwaite, Max, Sangare, Gutierrez;
Simons, Veerman, Gakpo;
De Jong

Odds på dagens kamper i gruppe A:

Spilltips: Glimt vinner

Det burde være større værfordeler for Glimt på denne tiden av året, men det er faktisk meldt helt opp i 10 grader torsdag, så hjemmelaget får ikke like mye hjelp av værgudene denne gang.

Men det er fortsatt vanskelige forhold for gjestene, ikke minst kunstgresset. Det er også usikkert hvor toppet van Nistelrooy starter med, da han også har et tittelrace i hjemlig liga å tenke på.

Glimt tapte mot Rosenborg i helgen, men jeg tror de er veldig gira på å sikre at avansementet til Conference League blir sikret, og Glimt taper nærmest aldri på hjemmebane i Europa.

Jeg tror de er tilbake på vinnersporet her.

Spill på Bodø/Glimt mot PSV hos Unibet!

Glimt vinner:

3.25 i odds!👀

Glimt - PSV Beste odds: Odds for HUB:
Kampen starter 03/11 21:00
Kamp avsluttet

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler