Enkel start for Ståle Solbakken i hans første kamp som sjef for landslaget

gibraltar norge spilltips

Martin Ødegaard bærer kapteinsbindet for første gang når Norge møter Gibraltar i VM-kvalifiseringens første kamp i kveld. Vi tror både han og Solbakken får en enkel start i sine nye roller.

Gibraltar – Norge

Victoria stadion, Gibraltar
VM-kvalifiserngen, gruppe G

Gibraltar er det man kan kalle en overkommelig motstander for Norge, men de har faktisk ikke alt for gale resultater å vise til de siste årene, først og fremst i Nations League.

I 2018 vant de to kamper og havnet på tredjeplass blant fire lag i sin gruppe på det nederste nivået. Da slo de både Armenia og Liechtenstein. I 2020 ble det gruppeseier og opprykk i gruppe med San Marino og Liechtenstein. De vant to og delte poengene i de to siste kampene.

Men Norge er heldigvis på et annet nivå, og dette bør være en walkover for gjestene. Tidligere landslagskaptein Ståle Solbakken leder troppene for første gang, og sjelden har landslagstroppen sett mer spennende ut enn den gjør for øyeblikket.

I Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard har Norge to unge verdensstjerner som gir oss nordmenn troen på at det snart kan bli mesterskap igjen, om ikke allerede på første forsøk. I tillegg er det flere spennende unge spillere som har kommet med i troppen for anledningen, og man kan trygt si at generasjonsskiftet er godt i gang i den norske troppen.

Nederland er de store favorittene i gruppen, med Tyrkia som den største utfordreren til Norge, de to møtes i Istanbul i kveld. Norge bør med andre ord være med å kjempe om VM-plasser i denne kvalifiseringen, og hvertfall gjøre det bedre enn vi har gjort i de to foregående kvalifiseringene til Verdensmesterskapet.

I forrige VM-kvalifisering havnet Norge på fjerdeplass i sin gruppe bak Tyskland, Nord-Irland og Tsjekkia. I kvalifiseringen til VM i 2014 ble det også en fjerdeplass. Den gangen var Sveits, Island og Slovenia bedre enn Norge.

Å spille på Norge-seier gir selvsagt alt for lav odds, og spørsmålet er hvor mye Norge vinner med. Med Braut fra start har jeg god tro på at det blir mange mål, og går for Norge-seier med 4-0 i handicap fordel Gibraltar. Det gir fine 2.38 i odds hos Unibet.

PS: Norges største seier i en landskamp er 12-0. Det skjedde mot Finland i 1946.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler