Spilltips til kveldens Serie A-kamp mellom Fiorentina og Juventus

AC Fiorentina – Juventus FC
Stadio Artemia Franchi, Firenze
Serie A, runde 24
Fredag klokken 20.45

Juventus jakter sin åttende Serie A-seier på rad når de i kveld gjester Fiorentina på bortebane. Les mer og få spilltips til kampen her.

Ikke vunnet siste fire hjemmekamper

Fiorentina kommer fra en viktig 2-1-seier borte mot tabellnabo Bologna forrige helg, men på hjemmebane har det ikke gått like godt i Serie A den siste tiden.

Forrige hjemmekamp endte med hele 1-4 for Hellas Verona, og man må helt tilbake til 3. desember for å finne forrige seier på hjemmebane da Sassuolo ble slått 3-0.

Til sammen har det blitt åtte seire så langt, som med syv uavgjorte gir dem 31 poeng etter 23 kamper og en noe skuffende ellevteplass på tabellen.

Jakter sitt syvende ligagull på rad

Juventus har, som vanlig de siste årene, hatt en meget god sesong så langt. Klubben står med 19 seire og to uavgjorte på sine første 23 seriekamper, noe som gir dem 59 poeng så langt.

Det gir ligaledelse i ni av ti sesonger for Juventus, men i år har de fått sterk konkurranse av Napoli som med like mange kamper spilt ligger ett poeng og en plass foran Torino-klubben på Serie A-tabellen.

Tidligere møter

Siden 1994 har de to klubbene møttes hele 48 ganger totalt i serie og cup, og ikke overraskende er det Juventus som kan glede seg over å ha statistikken på sin side. Kveldens bortelag står med totalt 26 seire mot Fiorentinas 7, mens 15 av kampene har endt uavgjort.

Det første møtet dem i mellom denne sesongen endte med en 1-0-seier til hjemmelaget på Juventus stadion tilbake i september. Juventus vant også sin hjemmekamp forrige sesong med 2-1, mens det endte 2-1 til Fiorentina i tilsvarende møte.

Lagnytt

Fiorentina-trener Stefano Pioli kan glede seg over en mer eller mindre skadefri tropp der kun høyreback Vincent Laurini er uaktuell. Han fikk en skade på i helen forrige helg og er ventet tilbake neste helg.

For Juventus og manager Massimiliano Allegri sin del er en del faste førstelagsspillere utilgjengelig. Blant annet Paulo Dybala som akkurat ikke rekker oppgjøret etter å ha vært ute med en hamstringsskade. I tillegg er Benedikt Höwedes, Blaise Matuidi og Juan Cuadrado ute av spill.

Spilltips: Juventus vinner en kamp der begge lag scorer

Fiorentina har til tross for en varierende form scoret i sine seks siste seriekamper. Med fire kamper på rad uten seier tror vi laget fikk en ny giv, og det trengs når laget nå skal ut på banen foran et kravstort publikum som krever mer enn det som har blitt prestert til nå denne sesongen. Men Juventus er lite å gjøre med, og vil trolig fortsette sin gode form i kveld.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler