Spilltips til kveldens kamp mellom FC København og Sheriff Tiraspol

FC København – Sheriff Tiraspol
Telia Parken, København
Europa League. Gruppe F
Torsdag klokken 19.00

København må vinne mot Sheriff for å kvalifisere seg til utslagsrundene i Europa League. Vi gir deg odds og spilltips til kampen.

Går videre om de vinner

Realitetene før avspark i kveld er at FC København ligger på tredjeplass i gruppe F med seks poeng, det er tre poeng mindre enn motstander Sheriff som leder gruppen.

Lokomotiv Moskva har andreplassen med sine åtte poeng, de skal i aksjon borte mot tabelljumbo Fastav Zlin som har to poeng og ingen sjans til å kvalifisere seg.

København spilte uavgjort 0-0 i bortekampen mot Sheriff, og vil derfor passere dem på tabellen ved seier grunnet bedre innbyrdes oppgjør.

Tapte stygt mot Nordsjælland i helgen

FC København har slitt stort i starten av Superliga-sesongen og er for øyeblikket på en femteplass etter 18 spilte serierunder.

Med 25 poeng er det urovekkende 17 poeng opp til erkerivalene fra Brøndby som leder serien foran Midtjylland på andreplass med henholdsvis 42 og 41 poeng.

Etter 26 serierunder blir den spanske toppserien delt opp, og de seks beste går videre til mesterskapssluttspill og de resterende åtte blir delt opp i to grupper for å spille om å unngå nedrykk.

FCK har nå lik poengsum som AaB på syvendeplass, og det er dermed en reell fare for at de regjerende mesterne er ute av tittelkampen før den overhodet har startet om ikke formen forbedrer seg dramatisk de neste serierundene.

Et avansement fra gruppespillet i Europa League vil redde stumpene av sesongen for Ståle Solbakken, som til tross for mye motgang de siste månedene fortsatt har en meget høy stjerne i klubben, og enda sitter trygt i manager-stolen.

Ståle Solbakken sitter enda trygt i FCK. En seier i kveld vil lette arbeidet hans betydelig i månedene fremover.

Skader og suspensjoner

Erik Johannsson har vært ute hele sesongen med en stygg kneskade men er endelig ventet tilbake rundt årsskiftet. Også Jan Gregus og Mikael Antonsson er utilgjengelige for kveldens kamp.

Sheriffs norske ving Zlatko Tripic er skadet og utilgjengelig for gjestene, men ellers meldes det om en skade og karantenefri tropp.

Spilltips: København vinner uten å slippe inn mål

Vi tror Ståle Solbakkens menn er veldig sugne på å komme seg videre fra gruppespillet, og dete skal i tillegg være klasseforskjell på de to lagene, i teorien.

I praksis har det ikke sett like åpenbart ut de siste månedene, men vi satser på at FC København i kveld viser hva som bor i dem, og at rutinen de har fra spill i Europa de siste sesongene viser seg å lønne seg.

Odds for kampen hos bet365:

FC København: 1.80

Uavgjort. 3.60

Sheriff Tiraspol: 5.25

København vinner + begge lag scorer:

Ja: 4.33

Nei: 2.50

Vi går for seier til FC Købenahvn i tillegg til at de holder nullen.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler