FC København fortsetter sin imponerende statistikk hjemme i CL

Onsdag er det klart for storkamp i København, når FC København tar imot gigantene United fra Manchester. FCK taper nesten aldri hjemme i Champions League, det tror ikke vi de gjør denne gangen heller.

Det er to uker siden FCK gjestet United på Old Trafford, en kamp der de spilte vel så godt, om ikke bedre, i store deler av oppgjøret. Men det endte til slutt med et surt 0-1-tap takket være en overtidsscoring av Harry Maguire.

Utrolig hjemmestatistikk i Champions League

FCK har spilt én hjemmekamp i gruppespillet så langt, 1-2 hjemme mot suverene Bayern Munchen. Men det er unntaket heller enn regelen at FCK taper hjemme i Parken i Europas største klubbturnering.

For etter 16 hjemmekamper i Champions Leagues gruppespill står FCK med kun to tap, seks seire og åtte uavgjorte. Det andre tapet kom mot Real Madrid tilbake i 2013/14-sesongen. Siden den gang har de tatt poeng mot blant annet Juventus, Manchester City og Borussia Dortmund.

FCK kommer fra en 4-2-seier mot Randers i helgen, mens Manchester United tok en noe heldig seier mot Fulham på bortebane.

Retur til Parken for Rasmus Højlund

Onsdagens kamp blir nok veldig spesiell for Manchester Uniteds Rasmus Højlund, som er vokst opp i København, og som fikk sin seniordebut for kampens hjemmelag.

Men karrieren i FCK ble ikke som noen ønsket, og han ble solgt til Sturm Graz etter bare 19 klubber og middels suksess for klubben. Historien senere kjenner vi, og nå returnerer han til Parken som Manchester United-spiller. Højlunds lillebrødre, tvillingene Emil og Oscar, spiller fortsatt for FCK.

Spin Bookie

Spinbookie

4.6/5

100% opp til 1 000 kr

Champions Leagues gruppe A:

Posisjon Lag KS S U T MF P
#1 Bayern Munich 6 5 1 0 6 16
#2 FC København 6 2 2 2 0 8
#3 Galatasaray 6 1 2 3 -3 5
#4 Manchester United 6 1 1 4 -3 4

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

FCK må dessverre klare seg uten nordmannen Mohamed Elyounoussi, som er ute med skade. Det er også unggutten William Clem, som er ute i lengre tid med et benbrudd. Totalt seks FCK-spillere er utilgjengelig til oppgjøret.

For gjestene fra England sin del så er Casemiro fortsatt ute med skade, mens Martinez, Shaw og Malacia også definitivt er ute. Rashford sto over mot Fulham i helgen, og er i likhet med Varane usikker til onsdagens kamp.

FCK:

Grabara;
Jelert, Kocholava, Diks. Sørensen;
Lerager, Falk, Claesson;
Bardghji, Larsson, Goncalves

Manchester United:

Onana;
Reguillon, Evans, Maguire, Wan Bissaka;
Bruno, Eriksen, Mctominay;
Antony, Højlund, Garnacho

FC København vs Manchester United Odds for HUB:
Kampen starter 08/11 21:00
Kamp avsluttet

Spilltips til FCK – Manchester United:

Som nevnt ovenfor er det ikke mange lag som drar fra Parken med full pott. Danmarks nasjonalstadion er blitt et aldri så lite fort for FCK når de spiller i Europa, og de får enorm oppbakking fra hjemmefansen.

FCK imponerte virkelig for to uker siden, og hadde fortjent å få med seg minst ett poeng fra Manchester. Vi tror de får revansje i dette oppgjøret, mot et Manchester United-lag som absolutt ikke har sett ut som seg selv så langt denne sesongen.

Vi går for dobbeltsjanse hjemmeseier/uavgjort, som ligger på rundt 2.10 hos de fleste bookmakerne. Du finner den beste tilgjengelige oddsen fra våre samarbeidspartnere i denne artikkelen.

FC København vs Manchester United Double Chance - Full Time
Kampen starter 08/11 21:00
Kamp avsluttet
FC København vs Manchester United Over/under 2.5 mål
Kampen starter 08/11 21:00
Kamp avsluttet

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler