FC København – FK Qarabag: Odds og spilltips

FC København – FK Qarabag
Parken, København
Champions League Play-off
Onsdag klokken 20.45

Ståle Solbakken og FC København skal onsdag vinne hjemme mot Qarabag for å ha muligheten til å spille Champions League-gruppespill denne sesongen etter et knepent tap i det første møtet. Et tap vi spådde i forrige ukes spilltips.

Svak bortekamp

Og København var heldige som slapp unna kun med et 0-1 tap. Hjemmelaget rundtspilte til tider de danske mesterene i en kamp der Københavns målvakt Robin Olsen ble kåret til banens beste.

Laget til Ståle Solbakken har slitt voldsomt i starten av sesongen, men fikk en etterlengtet opptur i helgen da SønderjyskE ble slått 3-2 hjemme i parken.

Men også her viste København store svakheter ved å gå fra en 1-0 ledelse til å ligge under 1-2 ett kvarter ut i andre omgang.

Robin Olsen København

Den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen var Københanvs beste spiller i den første kampen.

Men to sene scoringer av Benjamin Verbic og Andrija Pavlovic sørget for at København tok sin andre seier på seks forsøk så langt i Superliga-sesongen. Tre har endt med uavgjort mens det ble tap i derbyet bore mot Brøndby i sesongens andre kamp.

Fire ganger mester

FK Qarabag har de siste sesongene bygget seg opp til en stormakt i aserbajdsjansk fotball og har vunnet den hjemlige serien fire sesonger på rad.

De tre siste sesongene har de også løftet cuptrofeet og kommet seg til gruppespillet i Europa League, noe de også er sikret i år.

De har også startet årets sesong godt med to seire av to mulige, den siste kom nå i helgen da Inter Baku ble slått 1-0 på hjemmebane.

Skader og suspensjoner

København kommer inn til kampen uten suspensjoner og mer eller mindre skadefritropp. Eneste spiller ute er svenske Erik Johansson som må se resten av høstsesongen fra tribunen grunnet en alvorlig kneskade.

Qarabag kommer inn mot kampen med fulltallig tropp og København skal spesielt vokte seg for måscorer fra forrige kamp, Mahir Madatov.

Ståle Solbakken FCK

Ståle Solbakken har en stor oppgave forann seg når hans FC København må vinne hjemme i parken.

Spilltips: København klar for CL-gruppespill for andre året på rad

FC København er en av europas beste hjemmelag og gikk blant annet gjennom kvalifisering til Champions League, Champions League gruppespill og to utslagsrunder i Europa League forrige sesong uten å tape.

Hjemmetapet mot Zilina i den andre kvalifiseringsrunden i sommer var det første hjemmetapet i Europa på ti kamper, og i hjemlig serie er rekken med kamper uten tap på hjemmebane passert utrolige 52 kamper.

Odds for kampen hos bet365:

FC København: 1.70

Uavgjort: 3.60

FK Qarabag: 5.00

Vinneren over to kamper er klar for gruppespill i Champions League mens taperen spiller gruppespill i Europa League denne sesongen.

Går FC København videre blir de det første danske laget som spiller gruppespill i Champions League to sesonger på rad.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler