Spilltips: Everton sikrer avansement i FA-Cupen mot Spurs

Spilltips Everton Tottenham

Everton og Tottenham møtes i den femte runden i FA-Cupen i kveld. Vi tror hjemmelaget trekker det lengste strået, og sikrer seg en plass i kvartfinalene neste måned.

Everton – Tottenham

Goodison Park, Liverpool
FA Cupen, femte runde
Kl: 21:15

Det er kanskje det mest interessante oppgjøret i denne runden av FA-Cupen, spesielt for oss nordmenn. Vi forventer å se Joshua King på banen også i kveld, og har et ørlite håp om at landslagsstjernen får en plass i startoppstillingen. Men trolig blir han å finne på benken, for tredje gang på rad siden overgangen fra Bournemouth.

Everton har overbevist stort denne sesongen, og Carlo Ancelottis menn ligger på syvendeplass, men kun tre poeng bak Liverpool på fjerdeplass, og med to kamper mindre spillt enn byrivalene.

Den store spilleren for Everton så langt har vært Calvert-Lewin, med 13 mål på 20 kamper i Premier League så langt. han har i tillegg scoret i den eneste FA Cup-kampen har har spilt så langt.

For Jose Mourinhos menn har det ikke vært like hyggelig de siste ukene. Riktig nok slo man West Bromwich 2-0 på hjemmebane i helgen, men de tre foregående ligakampene endte med tap. Har enda til gode å møte skikkelig motstand i FA-Cupen, og har slått ut Marine og Wycombe i de to foregående rundene.

Forventede lagoppstillinger:

Everton: Olsen, Holgate, Keane, Godfrey, Digne, Doucoure, Davies, Rodriguez, Gomes, Calvert-Lewin, Richarlison

Tottenham: Lloris, Doherty, Dier, Rodon, Davies, Winks, Højbjerg, Sissoko, Bergwijn, Bale, Kane

Spilltips: Everton vinner til full tid

Det er lite som skiller de to lagene hos de fleste bookmakerne, men vi ser på Everton som relativt greie favoritter her, sett formen til de to lagene i betrakning. Vi liker det vi har sett av Liverpool-laget så langt denne sesongen, og blir ikke overrasket om de tar sin første FA Cup-tittel på 26 sesonger.

Jose Mourinho er nok mer fokusert på å prøve å redde en topp fire-plassering i Premier League om dagen, og vi tviler på at han klarer å parkere bussen godt nok til et avansement på Goodison park i kveld.

Vi går for hjemmesier til fine 2.75 i odds hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler