Spilltips til Everton – Tottenham i Premier League

Goodison Park er arena for en svært spennende kamp i Premier League lørdag når Everton tar imot Tottenham Hotspurs.

Lagene åpnet sesongen likt

De to mostanderene i lørdagens kamp har begge åpnet med én seier, én uavgjort og étt tap i årets Premier League.

Everton åpnet ved å slå Stoke 1-0 hjemme på Goodison før det ble uavgjort 1-1 borte mot manchester City og et 2-0 tap borte mot Chelsea.

Tottenham på sin side har vunnet borte mot Newcastle 0-2, tapt hjemme på Wembley mot Chelsea 1-2 og spilt uavgjort hjemme mot Burnley 1-1.

Christian Eriksen og Tottenham skal prøve å få med seg et godt resultat på Goodison Park lørdag.

Everton ønsker å kjempe seg inn i topp seks

Etter å havnet på syvendeplass forrige sesong har Everton ambisjoner om å utfordre topp seks i England denne sesongen.

For å gjøre det har klubben gjort flere store kjøp denne sommeren. Inn har spillere som Jordan Pickford, Gylfi Sigurdsson og Davy Klaassen kommet for til sammen over én milliard kroner.

Og for å kunne klare en topp seks plassering må kamper som dette vinnes. Tottenham kom på en sterk andreplass forrige sesong, og ingenting mindre enn å kjempe om tittelen er godt nok for London-klubben.

Kjøpte i siste liten

Etter salget av Kyle Walker tidlig i overgangsvinduet gikk det lang tid før forsterkninger kom inn dørene hos Tottenham.

Men bedre sent enn aldri, til slutt forsterket London-laget troppen med Davidson Sanchez fra Ajax, Serge Aurier fra PSG og Fernando Llorente fra Swansea.

Tidligere møter

De to lagene har møtt hverandre hele 108 ganger siden 1961 i den øverste engelske divisjonen, og det er Tottenham som har et ørlite overtak på Everton.

Med sine 38 seire og 147 mål har de statistikken på sin side mot Evertons 30 seire og 131 mål. 40 av kampene har endt med uavgjort.

Wayne Rooney er tilbake i gamleklubben Everton denne sesongen.

Skader og suspensjoner

Hjemmelaget Everton har hele syv spillere som er mer eller mindre skadet. Davy Klaassen og james McCarthy er smått tilbake i trening og kan rekke kampen.

Mens Yannick Bolaise, Seamus Coleman, Ramiro Funes Mori og Ross Barkley fortsatt er ute i flere måneder. Jordan Pickford har en lårskade og det er enda usikkert når han er tilbake.

Tottenham har Fernando Llorente og Danny Rose i lett trening og Victor Wanyama og Kieran Trippier usikker til lørdagens kamp. Mens Georges-Kevin N’Koudou og Erik Lamela er helt uaktuell for lørdagens kamp.

Spilltips: Over 2.5 mål

Dette er en svært vanskelig kamp å tippe utfallet på, så på sluttresultat tør vi ikke å bevege oss ut på. Men vi er er ganske sikker på at det blir mer enn 2.5 mål da dette er to lag som ønsker å angripe og har flere målfarlige spillere i troppene sine.

Odds for kampen hos bet365:

Everton: 3.75 Uavgjort: 3.40 Tottenham: 2.00

Over eller under 2.5 mål:

Over: 2.05 Under: 1.75

Vi går for 3 mål eller mer scoret totalt i kampen til 2.05 i odds.

Alle tips er godt undersøkt og gitt i godt tro, men profitt kan ikke garanteres. Odds korrekt ved publisering, men kan bli forandret før avspark.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler