Spilltips til kveldens Premier League-kamp mellom Everton og Swansea

Everton FC – Swansea City FC
Goodison park, Liverpool
Premier League, runde 18
Mandag klokken 21.00

Everton, et av Premier Leagues formlag, tar imot tabelljumbo Swansea til dyst på Goodison park i kveld. Vi gir deg odds og spilltips til kampen.

Ser ut som et nytt lag under Sam Allardyce

Everton har gjort det godt den siste måneden og står med tre seire og én uavgjort på de siste fire kampene sine i Premier League, og har klatret opp til en tiendeplass på tabellen med sine 22 poeng på 17 kamper.

Målforskjellen på 21-29 er ikke så mye å skryte av men Sam Allardyce har styrt skuten på rett kjæl de siste kampene. Borteseier mot Newcastle i midtukerunden forrige uke, og før det uavgjort i Liverpool-derbyet og seier mot Huddersfield og West Ham.

Falt til jumboplass på tabellen

Og om det går godt for Everton for tiden går det definitivt ikke godt for kveldens gjester fra Wales. Laget har kun klart å score ni ganger på sine første 17 seriekamper og er nå nummer 20 på tabellen med 12 poeng og 9-22 i målforskjell.

Det ble en liten opptur forrige helg med 1-0 over West Bromwich, før de ble plassert godt ned på bakkenivå igjen i midtuken med 0-4 hjemme for Manchester City.

Goodison Park Everton

Evertons hjemmebane, Goodison Park i Liverpool.

Tidligere møter og statistikker

Totalt 14 ganger tidligere har de to klubbene møttes i både serie og cup siden Swanseas opprykk tilbake i 2011. Det har endt med seks seire til kveldens verter og tre til waliserne, mens fem har endt med uavgjort.

I fjor endt det 1-1 i tilsvarende oppgjør etter scoringer av daværende Swanseaspiller Sigurdsson og Coleman, mens Swansea vant sin hjemmekamp 1-0 etter scoring av Fernando Llorente.

Swansea har ikke tapt på sine tre siste kamper på Goodison Park, men Everton har nå vunnet sine tre siste hjemmekamper.

Skader og suspensjoner

Yannick Molaise nærmer seg endelig tilbake i full trening, og han kan ventes å se i Everton-drakt igjen i løpet av romjulskampene for første gang på over ett år. Everton må også klare seg uten Seamus Coleman, Ross Barkley, James McCarthy og Leighton Baines i kveldens kamp.

Spilltips: Everton vinner med (-1) handicap

Everton ser meget sterke ut for tiden med 10 poeng på fire kamper. I tillegg har lagets toppscorer Wayne Rooney like mange mål som hele Swansea så langt i Premier League. Vi tror derfor Everton kommer til å vinne med minst to mål mot Swansea i kveld.

Odds for kampen på bet365.com:

Everton: 1.80

Uavgjort: 3.50

Swansea: 5.50

Everton med (1) handicap: 3.00

Til tross for at Everton langt ifra er det mestscorende laget i Premier League så langt har de virkelig vist hva som bor i dem de siste seriekampene, og med en fin odds på 3.00 går vi for en komfortabel seier til kveldens hjemmelag på Goodison Park. Noe som vil føre Everton én plass oppover på tabellen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler