Europa League: Våre spilltips til de tre norske oppgjørene i kveld

Spilltips norske lag europa league kvalifisering

Ventspils – Rosenborg

Ventspils Olympiske senter, Ventspils, Latvia
Europa League, andre kvalifiseringsrunde

Rosenborg har tatt turen til Latvia for å møte laget som havnet på tredjeplass i den latviske ligaen forrige sesong. Denne sesongen går det ikke like godt for Ventspils, etter 18 runder ligger de på en femteplass med 26 poeng.

Det er hele femte gangen Ventspils møter norsk motstand i Europacup, og man skal helt tilbake til 1999 for å finne den eneste gangen det endte med avansement. Den gangen ble Vålerenga slått 2-1 sammenlagt i Intertoto-cupen. i 2008 og 2012 ble det tap for henholdsvis Brann og Molde i Champions League-kvaliken.

I 2003 ble det 1-10 sammenlagt mot nettopp Rosenborg i den første runden av UEFA-cupen, og også den gang var det Åge Hareide som var RBK-trener.

Rosenborg reddet 3-3 på tampen av oppgjøret borte mot Strømsgodset i helgen, i det som var Åge Hareides første kamp som trener for Rosenborg siden 2003. Ventspils slo moldovske Dinamo-Auto 2-1 i den første kvalifiseringsrunden, mens Rosenborg vant 4-2 hjemme mot islandske Breidablik.

Tore Reginiussen og Pål Andre Helland er ikke med i troppen til Latvia.

Rosenborg bør ha få problemer her, og jeg forventer klasseforskjell mellom vertene og gjestene fra Trondheim. Jeg går for over 2.5 mål til RBK, til 2.35 i odds hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler