Molde klar for første utfordring i EL-kvaliken – Møter nordirsk motstand

Motstanderne, som kommer fra den lille byen Lurgan vest for Belfast deltar i årets EL-kvalifisering takket være en tredjeplass i forrige sesong av den nordirske Premier League.

Glenavon – Molde
Mourneview Park stadion i Lurgan
Europa League-kvalifisering, runde 1
Onsdag klokken 20:45

Dette er den syttende gangen klubben deltar i en kvalifisering for Europacupspill, men kun én gang har Glenovan klart å avansere fra den første kvalifiseringsrunden. For to sesonger siden ble det hele 1-8 sammenlagt mot islandske KR Reykjavik.

Med andre ord bør det være en overkommelig oppgave som venter Molde i kveld. Sesongen har vært varierende så langt, men formen er oppadgående den seneste tiden. Molde står nå med tre strake seiere i serien og fire seire på de siste fem seriekampene.

Det er mye takket være seks mål på de to siste kampene (4-0 borte mot Brann og 5-1 hjemme mot Vålerenga) fra stjerneskuddet Erling Braut Håland. Og rapportene sier at speidere fra hele 17 europeiske klubber kommer til å overvære kampen i Nord-Irland i kveld, først og fremst for å se på Alf Inge Hålands sønn.

Lagnyheter

Kveldens hjemmelag er uten tre førstelagsspillere, dog er det hverken skade eller karantene som holder dem vekke fra gresset i dag. Sammy Clingan er på bryllupsreise mens James Singleton og Andrew Mitchell begge fortsatt er på familieferie.

For Molde sin del er det ikke meldt om noen nye betydelige fravær, og den eneste langtidsskadde er Martin Ellingsen som er ute med en belastningsskade på ubestemt tid.

TV og live stream

Det er dessverre ingen distributører som har kjøpt rettighetene til å sende dette oppgjøret fra periferien i Nord-Irland på TV i Norge, og det er heller ingen bookmakere som kommer til å live streame.

Men Unibet kommer til å live oppdatere og tilby gode liveodds under hele oppgjøret.

Har du ikke en aktiv konto hos Unibet følger du disse enkle stegene:

Oddstips til kampen mellom Glenovan og Molde

Molde er, for å si det mildt, klare favoritter i dette oppgjøret. Glenovan samlet troppen igjen etter ferien for under tre uker siden og har enda ikke spilt en fotballkamp.

Bortelaget på sin side kommer fra tre strake seire i serien med hele 12-1 i målforskjell. Dessuten har de Norges heteste spiss på topp, og ingenting tilsier at Håland skal stoppe nå når talentet endelig har fått sin utløsning.

Det er ikke særlig spillbart å spille på diverse mulige Molde-seire, og B gir bare 1.19 i odds hos for eksempel Unibet. Men vi tror Molde gjerne kan fortsette i samme spor som de har gjort de siste ukene mot et utrent nordirsk lag utenfor sesong.

Derfor smeller vi til på Molde-seier med (-2) i handicap til den fine oddsen 2.55 hos Unibet.

Spill her.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler