Europa League: våre tips til Wolves – Sevilla og Shakhtar – Basel

tips wolve sevilla

11. august

Shakhtar Donetsk – FC Basel

Begge klubbene hadde returmøter i 8-delsfinalene mot henholdvis Wolfsburg og Eintracht Frankfurt til gode, som ble spilt i slutten av forrige uke. Shakhtar knuste Wolfsburg 3-0 på hjemmebane, etter å ha ledet 2-1 fra bortekampen i mars, mens Basel hadde overbevisende 3-0 å gå på fra bortekampen mot Frankfurt da det til slutt ble 4-0 sammenlagt mot det tyske storlaget.

Shakhtar scoret mye mål både på tampen av den ukrainske ligaen nå i sommer, og i vennskapskampene opp mot EL-sluttspillet nå på sensommeren. Men oppgjøret mot Wolfsburg onsdag forrige uke var faktisk første gang ukrainerne holdt nullen i en europeisk kamp på 27 forsøk!

Basel gikk målløs av banen i sine to siste ligakamper, men har vært en målgarantist ellers gjennom hele sesongen i Sveits. De havnet til slutt på en skuffende tredjeplass med 74 mål på 36 kamper.

Shakhtar er ganske klare favoritter her. Jeg tror de vinner i ordinær tid, men jeg tror også de er tilbake til gamle synder, og ikke klarer å holde nullen mot et Basel-lag som også er glad i å score mål.

Jeg går for Shakhtar-seier + begge lag scorer til 3.60 i odds hos Unibet.

Kampen spilles på Schalke 04 sin hjemmebane, Veltins-Arena i Gelsenkirchen.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler