Rosenborg og Glimt avanserer komfortabelt i kveld

Spilltips rosenborg breidablik og Bodø/Glimt - Kauno Zalgiris

Bodø/Glimt – Kauno Zalgiris

Europa League – 1. kvalifiseringsrunde
Aspmyra stadion, Bodø

Glimt er klar for å smake på europeisk fotball for første gang siden 2004, da Besiktas var såvidt sterkere i den første runden av UEFA-cupen. Nå venter en langt mer overkommelig moststander i den første kvalifiseringsrunden av Europa League, og det er knyttet store forventninger til hva dette Glimt-laget kan vise frem i Europa.

Kauno Zalgiris er en klubb som er mer kjent for basket i hjemlandet, og fotballklubben kom på fjerdeplass i den litauske ligaen i fjor. Klubben prøvde seg i Europa for første gang sist sesong, da det ble 0-6 sammenlagt for kypriotiske Apollon Limassol i den første kvalifiseringsrunden. Denne sesongen ligger de så langt på en tredjeplass i hjemlig liga, og de vant sin forrige ligakamp 1-0 borte mot Panevezys.

Bodø/Glimt knuste Start hele 6-0 i helgen, og klubben cruiser videre mot sitt første Eliteserie-gull i historien.

Med tanke på nivåforskjellen på den norske og den litauske ligaen, er dette trolig et lag som hadde slitt med å holde plassen i Eliteserien. Og når Glimt scorer nærmere fire mål i snitt i ligaen, ser jeg ikke annet enn at dette blir fullstendig Glimt-overkjøring, og jeg går for over 3,5 mål til Glimt til 2.28 i odds hos Unibet.

Det er som kjent ingen returkamp, og alt skal avgjøres her på Aspmyra stadion i kveld.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler