Enkelt avansement for Benfica mot Club Brugge

De neste to ukene skal det avgjøres hvem som går videre til kvartfinalene i Champions League, og ett av lagene som er størst favoritter til å gå videre er Benfica, som tar imot Brugge på hjemmebane tirsdag.

Fredrik Aursnes og co har en komfortabel ledelse etter den første kampen for to uker siden, da de vant 2-0 på Jan Breydelstadion i Brugge.

Benfica, som suser mot et nytt ligamesterskap hjemme i Portugal hadde få problemer med Brugge, som ikke har sin beste sesong i hjemlig liga denne sesongen, der de kun er plassert på fjerdeplass, hele 21 poeng bak suverene Genk.

Benfica har fått en åtte poengs luke ned til Porto på andreplass i Portugal etter 23 poeng, og ser ut til å ta sitt første seriemesterskap siden 2019, men nummer 38 totalt i samlingen.

Hjemmelaget er også det eneste av de to lagene som har vunnet Champions League tidligere, ved to anledninger. Men vi skal helt tilbake til 1961 og 1962, så man kan si det er en liten stund siden.

«Norskifisert» lag

Fredrik Aursnes har etterhvert blitt en viktig brikke i dette Benfica-laget, og er bankers på laget både i ligaen og i Champions League, hvor han blir brukt både defensivt og offensivt på midtbanen.

Ellers har portugiserne hentet Andreas Schjelderup i vinter, i tillegg til danske Casper Tengstedt fra Rosenborg. De to sistnevnte har dog enda ikke fått minutter på banen i tellende kamper for Benfica.

Vi finner også en nordmann i Brugge, Antonio Nusa. Vingen blir sett på som et av de største talentene i Europa, men har ikke fått mye tillit denne sesongen, selv om han scoret mot Porto i Champions League forrige sesong.

International - Champions League Final Stage

Spilltips: João Mário scorer

Det er liten tvil om hvem som er favoritter her, både til å vinne kampen og å avansere til neste runde. Oddsen på begge deler er såpass lav at det ikke er særlig spillverdig, så jeg har måtte lete etter noe mer innbringende å spille på i dette oppgjøret.

Goncalo Ramos er favoritt til å score, men det er en annen Benfica-spiller som har imponert meg enda mer i det siste. João Mário står med fire mål på seks kamper i Champions League og 14 på 22 kamper i ligaen denne sesongen.

Oddsen på at han scorer når som helst i oppgjøret er 3.25, betydelig høyere enn Ramos sine 2.15 i odds. Jeg tror Benfica kan vinne med et betydelig antall mål her, og da ser jeg det på som stor sannsynlighet at João Mário står for minst ett av dem.

Benfica vs Club Brugge Odds for HUB:
Kampen starter 07/03 21:00
Kamp avsluttet
Benfica vs Club Brugge Goalscorer - Anytime
Kamp avsluttet
Benfica vs Club Brugge Over/under 2.5 mål
Kampen starter 07/03 21:00
Kamp avsluttet

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler