Spilltips: Sverige overbeviser mot Spania

Estadio La Cartuja de Sevilla

Med koronautbrudd i begge leire har det vært knyttet usikkerhet til kveldes oppgjør i forkant. Men kun tre spillere er i karantene totalt, og det er dermed duket for et spennende oppgjør i kveld mellom Spania og våre svenske naboer.

Spania – Sverige

Estadio La Cartuja de Sevilla
EM gruppe E
Mandag kl: 21:00

Vertene må klare seg uten midtbanegeneralen Sergio Busquets i kveld, etter at han testet positivt forrige uke. Diego Llorente, som også testet positivt, har nå to negative tester, og dermed klar til kveldens oppgjør.

I Sverige sin leir var det først Juventus-spiller Dejan Kulusevski som testet positivt, før Mattias Svanberg gjorde det samme. Men også her har de klart å begrense utbruddet, og kampen går som planlagt.

Janne Andersson har de seneste årene bygget opp et imponerende Sverige-lag, uten de aller største stjernene i fotball-verdenen. Men det er et solid kollektiv i en klassisk konservativ 442-formasjon, som aldri blir rundtspilt og taper med stygge sifre.

Spania er heller ikke like stjernespekket som de en gang var, og hverken resultater eller spill har vært fantastiske seneste to årene. Er selvsagt alltid en av favorittene i et EM, men jeg tviler på at vi ser dette Spania-laget i finalen i år.

Forventede lagoppstillinger:

Spania: Simon; M Llorente, Laporte, P Torres, Alba; Thiago, Rodri, Koke; F Torres, Morata, G Moreno

Sverige: Olsen; Lustig, Lindelöf, Danielson, Augustinsson; S. Larsson, Ekdal, Olsson, Forsberg; Berg, Isak

Spilltips: Uavgjort

Dette Sverige-laget er gjerne kjedelig, men resultater, det får de. Står med fem siere av fem mulige så langt i år, og har alltid vært et godt mesterskapslag. Nådde kvartfinaler i VM for tre år siden.

Spania har spilt uavgjort i halvparten av kampene sine det siste halvannet året, og har ikke overbevist voldsomt i de seneste kampene. Jeg tror Sverige klarer å holde dem til uavgjort.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler