Italia åpner EM-kvaliken hjemme mot Finland

italia finland spilltips

Stadio Friuli, best kjent som hjemmebanen til Udinese, er hvor Italia tar imot Finland i den første kvalikrunden til EM 2020. Italia har mye å revansjere etter at de ikke kom seg til VM 2018 da de tapte play-off-kampen mot Sverige. Dette var det første EM siden 1958 uten Italia og vi er ikke i tvil om at Roberto Mancini, som overtok laget noen måneder senere, har klare planer for at fadesen ikke skal gjenta seg.

I gruppe J skal Italia bryne seg på både Bosnia-Herzegovina, Hellas, Armenia, Liechtenstein og Finland. Finland er et lag som tross sin lange historie, aldri har lykkes med å kvalifisere seg for verken EM- eller VM-sluttspill. Det sagt, blir det spennende å følge Finland i gruppe J, for de har gjort mye godt de siste årene og ser man på Fifa-rankingen har de på bare litt over et år hoppet fra 110. plass til 58.

Italia er soleklar favoritt til å vinne gruppe J og vi forventer at de også vinner hjemme mot Finland, men det er ikke sikkert at det blir like overbevisende som mange forventer. Tidligere oppgjør mellom de to har endt med tre seire til Italia og én uavgjort, men Italia har aldri kjørt over finnene, som i løpet av sine siste kamper har slått både Sverige og Hellas. Italia på sin side, har hatt en litt skuffende oppkjøring hvor de måtte slite seg til 1-0 seier (på overtid) mot både USA og Polen, mens det mot Portugal og Ukraina endte 1-1 begge ganger.

Gammel kjenning tilbake i troppen

Finland har ikke meldt om noen skader av betydning og Markku Kanerva har dermed alle sine beste spillere tilgjengelig for første kvalikrunde. Det samme kan sies om den italienske troppen og den eneste overraskelsen fra Mancini er at han har funnet plass til Fabio Quagliarella. Quagliarella har hatt en meget god sesong i Sampdoria med 20 mål, men han er 36 år gammel nå og har ikke spilt landslagsfotball på åtte år.

Mario Balotelli ikke med i troppen, noe som er litt overraskende med tanke på han anses å ha et meget godt forhold til Mancini fra tiden i Manchester City. Balotelli ser også ut til å funnet tilbake til gammel storhet siden han forlot Inter til fordel for Marseille, hvor han står med fem mål på de siste åtte kampene. Mancini har også utelatt Andrea Belotti, som har hatt en flott sesong som kaptein på Torino.

Hvordan se kampen i Norge?

Om du vil se kampen mellom Italia og Finland, men ikke har muligheten til å reise til Stadio Friuli, kan du se kampen live på TV2 Sporten 1 og via streamingtjenesten TV Sumo.

Vi tror Italia trekker det lengste strået etter 90 minutter

På papiret er Italia milevis foran Finland, men oppkjøringen til kampen har ikke vært optimal og Finland kan uten tvil gi dem motstand om de har dagen. Vi tror Italia vinner til slutt, men en målrik affære blir det ikke, så vi går for seier Italia, under 2,5 mål og uavgjort til pause. Det gir en fin totalodds hos Unibet på 4,09.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler