Regjerende verdensmester Frankrike tar mot Island til EM-kvalik

frankrike island spilltips

Mandag er det igjen klart for kamp i gruppe H og denne gangen reiser lilleputt Island til Frankrike for å måle krefter med den regjerende verdensmesteren. Begge lagene startet EM-kvaliken på bortebane fredag sist uke og begge fikk med seg tre poeng hjem.

Frankrike ga Moldova en oppvisning i effektiv fotball og vant fortjent 4-1 etter at både Giroud, Griezmann, Varane og Mbappe hadde funnet nettmaskene. Island på sin side, vant 2-0 mot Andorra. Frankrike er forventet å vinne gruppe H relativt enkelt og det er ikke tvil om at Island har kvaliteter som kan se dem ta den viktige andreplassen i gruppen.

Lagene har møtt hverandre fem ganger tidligere og Island har ennå til gode å slå Frankrike, men de har spilt uavgjort to ganger. Sist så sent som i oktober 2018, da det endte 2-2 i Frankrike. Dette er en kamp Frankrike skal og bør vinne, og selv om Island har hatt en helt grei oppkjøring, tror vi et selvsikkert Frankrike, som står med 13 seire på de siste 18 kampene og i de siste 11 har scoret i snitt to mål, kommer til å gjøre jobben og sikre seg tabelltopp med seks av seks mulig poeng.

Island fikk sin første seier under Erik Hamrén på fredag og det var på høy tid vil nok mange si. På Hamrens første seks kamper ble det ikke en eneste seier og det til tross for at laget fungerer ganske så godt. I forsvar derimot, har Island og Hamrén fortsatt mye å jobbe med.

Kan Giroud endelig komme inn på topp tre?

Både Hamrén og Deschamps kan stille sitt beste lag på mandag da ingen av lagene sliter med skader på nøkkelspillere. Mot Moldova valgte Deschamps å hvile enkelte spillere, men mot Island forventer vi at han topper laget og at Olivier Giroud fortsetter sin gode landslagsform. Scorer han mot Island, vil han endelig komme inn på topp tre over Frankrikes mestscorende spillere gjennom tidene.

Island har en stor oppgave foran seg på mandag og med store ambisjoner er det ikke tvil om at de ønsker å gjenta suksessen fra VM, da de viste en hele verden hvor mye som bor i dette laget. En seier på de siste 16 forsøk er dog altfor dårlig og det spørs hvor lenge Hamrén sitter trygt om han ikke snur skuten snart.

Hvor kan du se Frankrike – Island

Så fremt du ikke har et enormt utvalg av franske TV-kanaler hjemme, skal du vite at du kan følge dette oppgjøret live på både TV2 Sporten og på TV2 Sumo.

Mbappe og Co blir for sterke, men Island scorer

Frankrike er et langt sterkere lag enn Island og vi forventer at de fortsetter sin gode statistikk, men Island har kvaliteter i sine fremste rekker og vi tror de blir å score mot Frankrike, akkurat slik de har gjort i sine fem siste kamper mot Frankrike.

Fransk seier og begge lag til å score gir deg en fin liten kupong med 2.83 i odds hos Unibet.

Les mer om Norges møte med Sverige her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler