England – Tsjekkia EM-Kvalik – Kan Gareth Southgate fortsette suksessen?

England Tsjekkia EM kvalik tips

Gareth Southgate har hatt en fantastisk start på sin karriere som landslagstrener for England etter at han tok over for Sam Allardyce som plutselig måtte si opp sin stilling. Mange tvilte på at Southgate var rett mann for jobben, men Englands resultat under VM 2018 gjorde alle spådommer til skamme.

Siden suksessen under VM, har England under Southgates ledelse blant annet slått Spania 2-3 borte og er klare for semifinalen i Nations League hvor de skal møte Nederland i Juni. Før den tid, håper de nok å plukke opp godt med poeng i EM kvaliken hvor de er trukket i gruppe A med lag som Bulgaria, Montenegro, Kosovo, og Tsjekkia, som de møter i åpningskampen.

Mange forventer at England skal vinne gruppen og ser man på motstanderne de skal møte, er det vanskelig å se at de ikke skal klare det. Tsjekkia er et godt lag med en lang historie fra både EM- og VM-sluttspill, men dagens lag kan ikke måle seg med laget de stilte med på slutten av 1990- og tidlig 2000-tallet. England derimot, virker til å ha fått en ny vår under Gareth Southgate og de kan vise til en oppkjøring hvor de har slått både Spania, USA, Kroatia og Sveits.

Tsjekkia på sin side, har møtt langt mer overkommelig motstand i sine siste kamper og det er lite som tyder på at de skal gi Southgates gutter stor motstand når de ankommer Wembely. De to lagene har bare møttes to ganger tidligere i treningskamper, som har endt med én seier til England og én uavgjort.

Skader gjør rom for spennende spillere

Jaroslav Šilhavý har ikke meldt om noen alvorlige skadeproblemer hos det tsjekkiske laget og han har ikke overraskende funnet plass til flere spillere fra Slavia Praha, som har gjort det overraskende godt i Europa League den siste tiden.

Gareth Southgate derimot, har måttet tåle flere forfall fra troppen og både Fabian Delph, Ruben Loftus-Cheek, John Stones og Luke Shaw har alle meldt forfall på grunn av skader. Dette har gjort plass til nye og spennende spillere, og Southgate overrasket mange da han blant annet har funnet plass til West Hams Declan Rice, Chelseas Callum Hudson-Odoi og Southamptons James Ward-Prowse. 18 år gamle Callum Hudson-Odoi har ikke startet en eneste kamp for Chelsea denne sesongen, og ifølge ham selv var han sjokkert da telefonen ringte og det var klart at han skulle få muligheten til å spille på A-landslaget for aller første gang.

Hvor kan du streame England – Tsjekkia

Om du vil følge spenningen fra Wembley live, kan du finne kampen hos TV Sumo og hos TV2 Sport1.

Målrik start for England

Det er mange som forventer mye av England i EM 2020, og vi tror ikke de vil ha store problemer med å kvalifisere seg heller. Tsjekkia er et spennende lag, men mot et angrepsvillig England med et godt forsvar, får de det tøft på Wembley og vi satser på at Raheem Sterling og Co åpner scoringskontoen med en solid seier over Tsjekkia. England-seier og over 2,5 mål gir deg 2,00 i odds hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler