Spilltips: To lag i dårlig form møtes på Marienlyst stadion i kveld

Strømsgodset - Viking spilltips live stream

Strømsgodset har hatt en forferdelig start på sesongen så langt. I kveld møter de et Viking-lag som startet forrykende, men som nå står uten seier på sine tre siste seriekamper.

Det er mandag og klart for det siste oppgjøret i Eliteseriens runde syv, og det første oppgjøret mellom Strømsgodset og Viking siden sistnevntes nedrykkssesong i 2017. Totalt har de to lagene møttes 56 ganger i seriesammenheng.

Strømsgodset – Viking
Marienlyst stadion, Drammen
Eliteserien, runde 7
Mandag klokken 19:00

Og tilbake i Eliteserien startet Viking med ikke mindre enn tre seire på rad i april, før det nå har blitt ett fattig poeng på de tre siste kampene. Kristiansund ble slått hjemme i seriepremieren, før Tromsø og Viking ble slått i de to etterfølgende kampene.

1-1 hjemme mot Vålerenga forrige helg sørget for at det endte med to tap på rad, 0-1 borte mot Odd og hele 2-5 borte mot Ranheim for to uker siden.

Heller ikke Strømsgodsets sesongstart var dårlig. De åpnet med 3-2 hjemme mot Haugesund før de holdt fjorårets bronsevinnere Brann til 1-1 på Brann stadion i sesongens første bortekamp.

Siden den gang har poengfangsten ikke vært mye å skryte av. Riktignok ble Rosenborg holdt til 0-0 på Lerkendal i den fjerde runden, men med tap borte for Odd og hjemme mot både Mjøndalen og Kristiansund befinner Strømsgodset seg nå på nest siste plass i serien med fem poeng.

Det er fem mindre enn Viking på syvendeplass, men de to klubbene har både én og to kamper mindre spilt enn konkurrentene i Eliteserien. Viking klatrer opp på femteplass med seier, mens Strømsgodset havner godt over nedrykksstreken om de tar alle tre poengene.

Godset er revansjesugen

– Jeg opplever spillergruppa som fokusert og revansjesugen. Jeg opplever også at de forstår situasjonen vi har satt oss selv i. Vi fokuserer på det vi får gjort noe med på feltet hver eneste dag, sier Godset-trener Bjørn Petter Ingebrigtsen til klubbens hjemmesider.

-Nå gjelder det å få det ut i kamp. Vi må opp i ringa alle sammen med skikkelig tilstedeværelse. Det nytter ikke stå med lua i hånda når kampen starter, fortsetter BP.

Ute resten av sesongen

Godset-talentet Nicholas Mickelson måtte forlate banen mot Odd forrige helg med en skade, i etterkant viste det seg at akillesen hadde røket, og at back-talentet er ute resten av sesongen.

Ellers er Marcus Pedersen med i Godsets tropp, men det er usikkert om spissen som i det siste har slitt med en lårskade er klar for å starte kampen.

For Vikings del er det fortsatt stopperkrise, etter at Runar Hove pådro seg et brudd i kneet mot Ranheim og dermed er ute i omtrent tre måneder. Utenom Hove er i tillegg Rolf Daniel Vikstøl og Axel Oskar Andreasson ute med skader, sistnevnte er ute resten av sesongen med en kneskade.

Spilltips: Godset-seier

Som nevnt så sliter Viking voldsomt med skader i forsvarsleddet, noe som kommer til å skape problemer for dem mot Mos og etter alle solemerker Marcus Pedersen fremme hos Godset.

Strømsgodset er nødt til å vinne hjemme igjen etter to strake-hjemmetap, og et nyopprykket Viking-lag i motvind kan se ut som den perfekte motstander til å igjen ta tre poeng hjemme på Marienlyst.

Strømsgodset vinner hjemme mot Viking: 2.02 i odds hos NordicBet.

Spill her!

Ikke kunde hos NordicBet? Alle nye kunder får opp til 1000 kroner i gratisspill!

Registrer deg!

TV og live stream

Kampen kommer til å være tilgjengelig på TV-kanalen MAX og på strømmetjenesten Eurosport Player.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler