Spilltips: Henrik Pedersen jakter sin første seier som Godset-trener hjemme mot Glimt

Marienlyst stadion, Godset Glimt spilltips

Den sekstende serierunden i Eliteserien avsluttes i kveld med tabelljumbo Strømsgodset mot gulljagende Bodø/Glimt på Marienlyst stadion i Drammen.

Etter to ukers pause starter høstsesongen for alvor for begge lag. Strømsgodset har en tung jobb foran seg med å holde plassen, mens Bodø/Glimt skal prøve å fortsette den fantastiske formen de har vist i vår.

Strømsgodset – Bodø/Glimt
Marienlyst stadion, Drammen
Eliteserien, runde 16
Mandag klokken 19:00

Og med hele tre kamper til gode på serieleder Molde kan Bodø/Glimt i løpet av de neste ukene ta over tabelledelsen i Eliteserien. Glimt har for øyeblikket 29 poeng etter 14 spilte kamper. Det gir tredjeplass på tabellen, syv poeng bak Molde, som altså har hele tre kamper mer spilt enn nordlendingene.

For Strømsgodsets del er situasjonen en helt annen. Med 15 spilte kamper ligger man helt sist med 10 fattige poeng. Det er hele seks poeng opp til sikker plass, så situasjonen begynner å bli skikkelig prekær, spesielt med et tap i kveld.

Svært aktive på overgangsmarkedet

Strømsgodset har vært svært aktive på overgangsmarkedet så langt denne sommeren, der hele fem spillere er hentet inn for å styrke stallen inn mot høstsesongen.

I forsvarsleddet har det vært tynt besatt så langt denne sesongen, og her har man hentet inn den 21 år gamle midtstopperen Duplexe Tchamba på lån fra Strsbourg og 23 år gamle Prosper Meny på free transfer som et alternativ på backplass.

I tillegg har man hentet inn KFUM Oslo-toppscorer Moses Mawa og danske Mikkel Maigaard som har hatt en svært god sesong på midtbanen til Raufoss i OBOS-ligaen så langt. Siste mann er Jack Ipalibo som er på lån fra Villarreal, også han sentral midtbanespiller.

Spilltips: Uavgjort

Strømsgodset har enda til gode å vinne under sin nye trener, danske Henrik Pedersen. Laget må begynne å vinne fotballkamper snart, og det blir spennende å se hvor raskt nykommerne tilpasser seg.

Men det er vanskelig å se for seg at seieren kommer mot Glimt, som tidvis har sett fantastisk ut denne sesongen. Med spillere som Amor Layouni, Geir André Herrem og Morten Konradsen har Glimt sett ekstremt farlige ut fremover. Det blir tøft for Godset å stoppe gjestene, men ren magefølelse sier at Godset kriger til seg et svært viktig poeng her på hjemmebane.

Spill på uavgjort til oddsen 3.75 hos Unibet!

TV og live stream

Discovery Networks har rettighetene til å sende Eliteserien, og denne kampen ser du på TV-kanalen MAX og på strømmetjenesten Eurosport Player.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler