Spilltips: Nedturene fortsetter for opprykkslagene Start og Aalesund

Spilltips Start - Viking og Vålerenga - Aalesund

Lørdag 04. juni:

Start – Viking

Den sjette runden i Eliteserien 2020 sparkes i gang på Sparebanken Sør Arena i Kristiansand, lørdag klokken 18:00. Nyopprykkede Start tar imot regjerende cupmestere Viking, for første gang siden 2016-sesongen. Ingen av de to klubbene har hatt en voldsomt god sesongstart, men gjestene kunne glede seg over sesongens første seier i midtuken.

De to tidligere Brann-spillerne Kristoffer Løkberg og Veton Berisha sørget for at Sandefjord, som også rykket opp før denne sesongen, ble slått 2-0 hjemme i Stavanger på onsdag. Siddisenes første trepoenger sørger for at Bjarne Berntsens menn nå står med fire poeng på fem ligakamper, noe som holder til 12. plass før denne runden settes igang.

Nå venter det andre nyopprykkede laget på rad for Viking. Start står med fattige to poeng etter fem kamper, og spesielt det siste tapet, borte mot Haugesund, var surt. En kjedelig kamp så ut til å ende 0-0, helt til Jesper Daland klarerte en corner direkte i eget mål på overtid. Like etter scorer Daland på corner igjen, men denne gang i riktig mål. Dessverre for både han og Start blir det blåst frispark imot, og kampen ender med et 0-1-tap.

Start må klare seg uten Afeez Aremu som igjen er ute med en kneskade, mens Martin Ramsland enda ikke er friskmeldt fra sin lyskeskade.

Vikings Runar Hove er utilgjengelig med en strekk, mens Jefferson de Souza er tvilsom. Det er ellers ungen nye skadeproblemer for de to lagene.

Start har tapt sine tre siste kamper, og må klare seg uten flere fremtredende spillere i dette oppgjøret. Viking kom igang i midtuken, og det var spesielt viktig for Veton Berisha å få sitt første spillemål. Jeg tror Viking sikrer seieren her, og fortsetter der de slapp i 2016, da de vant 1-0.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler