Eliteserie-tips runde 11: Molde raskt tilbake i seiersformen

Eliteserien tips runde 11 molde vålernega mjøndalen odd

Onsdag 29. juli:

Mjøndalen – Odd

Consto Arena, Mjøndalen
Eliteserien, runde 11

Gjestene har vunnet tre av sine fire siste kamper, og har med det klatret opp til en sterk fjerdeplass på tabellen. Helgens runde endte med 3-2 hjemme mot tabelljumbo Aalesund.

Vertene tapte knepent borte mot Sandefjord i helgen, noe som sørger for at Vegard Hansens menn nå har tapt fem ligakamper på rad, og med det har de falt som en stein på tabellen, ned til fjortendeplass før denne runden sparkes i gang.

Mjøndalen reddet i fjor plassen med bedre målforskjell enn Lillestrøm og Tromsø, alle havnet på 30 poeng. Og så langt denne sesongen er de reddet av at nyopprykkede Start og Aalesund enda ikke har startet å vinne fotballkamper. Et snitt på 0,8 poeng per kamp, som de har nå, holder vanligvis ikke til fornyet Eliteserie-kontrakt.

Odd solgte storscorer Torgeir Børven til Rosenborg på tampen av overgangsvinduet sist måned, men har vist at de kan klare seg greit uten fjorårets toppscorer i Eliteserien. Men mannen som skulle ta over stafettpinnen, Tobias Lauritsen, brakk ankelen i søndagens kamp mot Aalesund, og er ute av spill i de neste tre månedene. Odd må dermed sette sin lit til Mushaga Bakenga på topp. Trønderen har fått seks innhopp uten å score så langt i Odd-trøyen, og har kun scoret åtte Eliteserie-mål fordelt på 63 kamper for Rosenborg, Tromsø og Ranheim i de tre foregående sesongene.

Ellers er det ikke meldt om nye skader hos noen av klubbene. Odds Fredrik Semb og Mjøndalens Christian Gauseth er fortsatt utilgjengelige.

Odd har vist klart best form av de to lagene den siste tiden, og gjestene er også på papiret et klart bedre lag. Mjøndalen slipper sjelden inn veldig mange mål, så jeg tror det ender med en knepen Odd-seier, til 2.55 i odds hos Scandibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler