Våre utvalgte tips til den tiende runden i Eliteserien 2020

Spilltips, runde 10 i Eliteserien 2020

Lørdag 25. juli:

Brann – Kristiansund

Brann stadion, Bergen
Eliteserien, runde 10

Presset har økt på Brann-trener Lars Arne Nilsen de siste ukene, etter det som kan kalles middelmådige resultater og en fotball som ikke lever opp til forventingene før sesongen. Misnøyen blant Brann-fansen virker å være stor, og det skal nok ikke veldig mange flere dårlige kamper til før styret i klubben føler at de er nødt til å foreta seg noe.

Bergenserne kommer fra 1-1 hjemme mot bunnlaget Start forrige helg, etter et uheldig selvmål av Brann-målvakt Ali Ahamada og scoring av Gilbert Koomson. Sistnevnte er sammen med Daouda Bamba to av få spillere på Brann-laget som har skilt seg positivt ut de seneste kampene.

Kristiansund holdt serietreer Vålerenga til 0-0 på hjemmebane sist helg. Laget fra Nordmøre har ikke vunnet på fem forsøk, og forrige seier kom borte mot Mjøndalen den 28. juni. Klubben er plassert på niendeplass med 11 poeng, tre plasser og tre poeng bak kampens hjemmelag. Som hos Brann er det få spillere som har skilt seg ut den siste tiden, men Amahl Pellegrino har med sine åtte mål på åtte kamper vist at han har tatt var på formen fra i fjor høst.

Klarer Brann å temme han, tror vi det er nok kvalitet og revansjelyst i dette Brann-laget til å sørge for at tre poeng blir igjen i Bergen. Det vil gi Lars Arne Nilsen litt mer fred, og kanskje litt hyggeligere intervjuer etter kampslutt.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler