Spilltips: Målrikt toppoppgjør på Skagerak Arena i kveld

Skagerak Arena Odd

Eliteserien ruller videre og vi får servert et toppoppgjør fra Skagerak Arena når Odds Ballklubb tar imot Molde Fotballklubb i Skien! Her er vårt spilltips til kampen.

Odd ligger i skrivende stund på en 3. plass på tabellen med 25 poeng etter 12 serierunder. Med seier vil Odd komme helt opp i ryggen på moldenserne, mens en borteseier i kveldens oppgjør vil plassere Molde i førersetet før den siste halvdelen av sesongen.

Sist serierunde ble det et stygt 3-0-tap for Odd borte mot Bodø/Glimt. Hjemmelaget ledet 1-0 til pause før de i andre omgang scoret to mål til. Nå skal det revansjeres hjemme på Skagerak Arena, der de har gjort rent bord og står med seks av seks mulige seiere.

Molde leder som nevnt serien med 29 poeng etter sine 14 kamper. 33-13 i målforskjell er fasiten for blåtrøyene som har imponert med flott angrepsfotball denne våren. På bortebane har de i likhet til Odd trøblet noe og står med tre seire, én uavgjort og tre tap. Sist Molde var på reise var det dog lite trøbbel å spore da Godset ble feid av banen med hele 4-0. Martin Ellingsen åpnet ballet tidlig i omgangen før Leke James scoret et ekte hattrick på 14 minutter. Han scoret med både høyre, venstre og hodet, lekent.

Molde-spillerne bombarderte Håkon Opdal som var i det umulige hjørnet, da Brann gjestet Aker Stadion forrige serierunde. Fredrik Aursnes brant et straffespark etter 58 minutter før Ruben Yttergård Jensen satte inn 1-0 til bortelaget et par minutter senere, med feil fot. Hjemmelaget fikk på ny sjansen fra ellevemetersmerket like før slutt og Leke James satte ballen i mål denne gang. På tampen skal Molde være glade for at det ikke ble 1-2 da Veton Berisha burde hatt straffe da han ble hindret av keeper og bommet på åpent mål.

Vi kan også se at de tre toppscorerne i Eliteserien må på jobb i kveld. Ohi Omoijuanfo topper lista med ni mål foran Torgeir Børven som har åtte og Magnus Wolff Eikrem som har syv mål. Verdt å nevne er også at Leke James har vist at han kan score mål og står med fire nettkjenninger på de to siste kampene. Det lukter scoringer på Skagerak i kveld.

I tillegg til tap i Bodø pådro også Fredrik Oldrup Jensen seg et gult kort og må dermed stå over dette oppgjøret. Vebjørn Hoff måtte gå av banen etter timen med en smell i låret, men Odds rivjern er klar til dyst og inntar rollen til Oldrup Jensen i denne kampen. For bortelaget er Kristoffer Haraldseid klar for kamp igjen og tar mulig en plass i de bakre rekker. Andreas Linde og Eirik Ulland Andersen er begge skadet.

Innbyrdes mellom lagene er det også veldig jevnt. 11-13-12 står det på 36 kamper i den øverste divisjonen. Odd taper imidlertid svært sjeldent på hjemmebane mot Molde og statistikken viser kun én Molde-seier, 8-9-1 og 23-13 i målforskjell er fasiten. I det tilsvarende oppgjøret her på Skagerak Arena forrige sesong ble det 1-1.

Spilltips: Over 2.5 mål til oddsen 1.79 hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler