Spilltips: Molde og Brann avslutter helgens Eliteserie-runde i kveld

Spilltips Eliteserien Molde Brann

Brann har lagt litt av en uke bak seg. Der trener Lars Arne Nilsen mandag fikk sparken, etter 1-2 hjemme mot Vålerenga forrige lørdag. Det var bergensernes femte kamp uten seier, og Lars Arne Nilsen var dermed ferdig etter over fem år som hovedtrener for Brann.

Det er assistenttrener under «LAN», Robert Hauge, som har ledet treningene den siste uken, og som vil ha ansvaret for Brann-laget i dette oppgjøret.

Men det blir med dette éne oppgjøret med ansvaret for Robert Hauge. Lørdag ble det nemlig kjent at tidligere RBK-trener Kåre Ingebrigtsen tar over ansvaret i Brann. Han har signert en kontrakt ut 2022, og leder sin første Brann-trening på torsdag denne uken. Robert Hauge fortsetter som assistent til trønderen.

Ser vi bort fra trener-situasjonen er kampens store snakkis selvsagt Vegard Forrens retur til Aker stadion. Mannen som ble terminert fra kontrakten med Molde før sesongstart på grunn av at han hadde stjålet penger fra botkassen, er tilbake, som midtstopper i Brann.

Han har vært ute i media og sagt at han er svært lysten på å si «takk for sist» til et par tidligere lagkammerater. Men jeg tror neppe det blir et veldig gledelig gjensyn. Molde ser fryktelig god ut om dagen, og spiller de som i 5-0-seieren over Start på onsdag, skal Brann få det tøft.

Hauge har vært klar på at Brann nå ønsker å ta flere sjanser, og å angripe med flere spillere. Har gode offensive spillere i stallen, som Bamba og Koomson, og jeg tror de fint kan putte både én og to ganger i dette oppgjøret.

Problemet er at jeg tror Molde scorer enda flere. Et noe rufsete forsvar, med enda mer rom å forsvare, skal få det tøft mot Eikrem, Ohi, Brynhildsen og co.

Jeg tror det blir scoret over 3,5 mål i denne kampen. Det gir 2.12 i odds hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler