Spilltips til kveldens Europa League-kamp mellom Rosenborg og Shkëndija

Det ble etter hvert en meget behagelig 5-0-seier over irske Cork City sammenlagt i den forrige kvalifiseringsrunden, og med en såpass behagelig trekning som Shkëndija i playoffen vil alt annet enn Europa League-gruppespill nå være en skuffelse for Trondheimsklubben.

Rosenborg – Shkëndija
Lerkendal stadion, Trondheim
Europa League-playoff, kamp 1
Torsdag klokken 20.45

Før det måtte Rosenborg se seg slått 1-3-sammenlagt mot Celtic i andre runde av Champions League-kvalifiseringen, etter å ha først slått ut islandske Valur 3-2-sammenlagt i den aller første kvalifiseringsrunden.

Shkëndija på sin side kom seg gjennom begge de to første rundene av kvalifiseringen til den gjeveste turneringen, ved å først slå The New Saints 5-4 sammenlagt og Sheriff Tiraspol 1-0 sammenlagt. I den tredje runden ble det derimot bom stopp da Red Bull Salzburg ble for sterk og til slutt vant 4-0-sammenalgt.

Bortelaget har kun spilt to kamper i den hjemlige serien så langt, og begge har endt med uavgjort. Nå sist i helgen spilte Shkëndija 0-0 borte mot FK Makedonija.

Rosenborg er som alle vet godt i gang med serien, og med en ikke alt for overbevisende 2-0-seier borte mot Kristiansund i helgen er trønderne hakk i hæl på serieleder Brann. Med 11 serierunder igjen skiller det kun ett poeng mellom de to lagene.

Lagnyheter

Rosenborg-trener Rini Coolen bekreftet på pressekonferansen onsdag at Nicklas Bendtner er tilbake fra start for trønderne, mens midtbanespiller Anders Trondsen må stå over grunnet en skade. Inn for sistnevnte kommer Anders Konradsen.

Bortelaget har én skade å melde om, høyreving Marjan Radeski er ute med en stygg kneskade som kommer til å holde han på sidelinjen frem til mars neste år.

TV og live stream

TV2 har kjøpt rettighetene til å sende dette oppgjøret i Norge, og kampen blir derfor tilgjengelig på TV2 Zebra og på TV2s strømmetjeneste TV2 Sumo.

Oddstips til kampen

Rosenborg er store favoritter, og etter en noe trøblete start på sesongen der ting rett og slett ikke stemte helt for trønderne har sommeren sett bra ut, og laget er åpenbart i god form. Nå er Bendtner tilbake også, og vi tror det skal bli relativt grei skuring for hjemmelaget.

Vi går derfor for hjemmeseier med 0-1 i handicap til 1.78 i odds hos Unibet

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler