Spilltips: Rosenborg tar imot PSV Eindhoven på Lerkendal

Rosenborg PSV Eindhoven

Spill på kampen RBK – PSV ⚽ hos Unibet!

PSV Eindhoven vinner: 1.80!

Rosenborg er klare for sin første hjemmekamp i årets gruppespill i Europa League, og med PSV Eindhoven på motsatt banehalvdel kan det bli en tung kveld for trønderne.

Med 0-1 fra den første kampen borte mot LASK er det også et visst press på Rosenborg, som risikerer å bli gruppens hakkekylling, som de ble i gruppespillet forrige sesong.

Rosenborg – PSV Eindhoven
Lerkendal stadion, Trondheim
Europa League, gruppe D
Torsdag klokken 21:00

Kun ett fattig poeng ble det forrige sesong, borte mot RB Leipzig. De resterende kampene mot Red Bull Salzburg og Celtic endte alle med tap, og hele 4-14 i målforskjell.

PSV deltok på sin side i gruppespillet i Champions League forrige sesong, og klarte der å ta ett poeng mer enn Rosenborg klarte i i Europa League. De to poengene kom borte mot Inter og hjemme mot Tottenham, det siste laget i gruppen var Barcelona.

I Eredivisie ble det en andreplass bak Ajax forrige sesong, og PSV skulle dermed ut i Champions League-kvalifiseringen i sommer. Det endte med et sammenlagttap for Basel i den andre kvalifiseringsrunden, og dermed ble de flyttet til Europa League-kvalifiseringen.

Der vant man knepent 1-0 sammenlagt mot Haugesund før Apollon Limassol ble overvunnet komfortabelt 7-0 sammenlagt i den siste og avgjørende runden.

Rosenborg overlevde som kjent en god del lenger i Champions League-kvalifiseringen, men måtte gi tapt for Dynamo Zagreb i playoffen.

Forventede lagoppstillinger

Rosenborg: Hansen; Eggen Hedenstad, Valsvik, Hovland, Meling; Jensen, Lundemo, Konradsen; Akintola, Maars Johnsen, Adegbenro

PSV Eindhoven: Zoet; Dumfries, Baumgartl, Viergever, Boscagli; Hendrix, Ihattaren, Rosario; Bergwijn, Malen, Bruma

Spilltips: PSV vinner

Beklager RBK-fans, men vi stoler ikke på Rosenborg i Europa League. Etter prestasjonene i gruppespillet forrige sesong, og ikke minst den mildt sagt grusomme forestillingen borte mot LASK for to uker siden er skyld i det.

Klarte bare 0-0 hjemme mot et sterkt redusert Brann-lag på lørdag, og risikerer å ikke klare å kvalifisere seg til Europacup-spill neste sesong.

PSV har startet Eredivisie-sesongen sterkt, og topper tabellen sammen med Ajax etter åtte serierunder. Seks seire og to uavgjorte er status så langt. Gjestene knuste PEC Zwolle hele 4-0 på bortebane i helgen.

Vi tror de vinner nok en bortekamp, mot et Rosenborg-lag som ikke helt mestrer gruppespill i Europa League.

Borteseier gir 1.80 i odds hos Unibet.

Spill her!

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler