Rosenborg og Bodø/Glimt med tøffe motstandere i Europa League i kveld

Milan Bodø/Glimt og Rosenborg Alanyaspor spilltips

Rosenborg – Alanyaspor

Lerkendal stadion, Trondheim
Europa League, 3. kvalifiseringsrunde

Først ut av de to norske lagene i dag er Rosenborg. Norges mest suksessfulle lag i Europa tar imot laget som havnet på femteplass i den tyrkiske ligaen sist sesong, Alanyaspor. Kanskje det ikke sier deg så mye, men mye takket være 22 mål fra tidligere Newcastle-spiss Papiss Cissé, havnet klubben over klubber som Galatasaray og Fenerbahce på Süper Lig-tabellen. Cissé er, heldigvis for Rosenborg, ikke Alanyaspor-spiller lenger.

Rosenborg vant 2-1 hjemme mot Haugesund i helgen, mens det ble en grei 5-1-seier borte mot Ventspils i Latvia sist torsdag. Alanyaspor har spilt to ligakamper i den nye sesongen, og vunnet begge 2-0, borte mot Sivasspor og hjemme mot Kayserispor. Dette er, takket være femteplassen i Süper Lig, deres første kamp i Europa League-kvalifiseringen. Faktisk er klubben såpass ny på toppnivå i Tyrkia at dette er deres første kamp i Europa i historien.

Det er gode nyheter på skadefronten for Åge Hareide. Tore Reginiussen, Erlend Deitan, Per Ciljan, Anders Konradsen og Samuel Adegbenro er alle skadefri og aktuelle for startelleveren. For Alanyaspor sin del har det vært vanskelig å finne noe informasjon om skader og utilgjengelige spillere. Men det virker som Steven Caulker, et kjent navn for mange nordmenn som følger Premier League, er være klar til kamp.

Rosenborg er små favoritter her, og jeg tror trønderenes erfaring, ikke minst via trener Åge Hareide, blir tunget på vektskålen her, mot førstereisguttene fra Tyrkias solkyst. Mura eller PSV Eindhoven venter vinneren i den fjerde og siste kvalifiseringsrunden.

Jeg går for hjemmeavansement til 1.90 i odds hos Unibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler