Spilltips: mål i begge ender i den «norske» duellen i Europa League i kveld

FCK United spilltips Europa League

En av de største norske trener-duellene i fotballhistorien skjer i kveld, når Ole Gunnar Solskjærs Manchester United og Ståle Solbakkens FC København møtes i Europa League.

Og det er under svært spesielle omstendigheter. Kvartfinalen skal avgjøres i kveld, og kampen spilles på nøytral grunn, i Tyskland.

Nærmere bestemt på RheinEnergie Stadion, hjemmebanen til Bundesliga-klubben Köln. Hele turneringen skal avgjøres nå de kommende dagene, og alle kampene blir spilt i i Ruhr-Essen området.

Solskjærs Manchester United hadde en fantastisk periode etter korona-pausen, og kommer til dette oppgjøret som soleklare favoritter. De røde djevlene havnet på tredjeplass i Premier League, og er dermed klar for Champions League-spill den kommende sesongen.

Solbakkens FCK har hatt en noe skuffende sesong hjemme i Danmark, der man havnet hele 14 poeng bak ligamester Midtjylland i Superligaen, på andreplass. Men mangelen på suksess hjemme har blitt kompensert med et Europa-eventyr, der man senest slo ut de tyrkiske ligamesterne Istanbul Basaksehir i åttendedelsfinalen.

Kvartfinale er det lengste FCK noen gang har kommet i en Europeisk turnering, der åttendedelsfinale i Champions League i 2010/11 tidligere var deres beste prestasjon. Men vi tror nok det er slutt på eventyret i kveld.

Manchester United har vært i fantastisk form i sommer, anført av Mason Greenwood og Bruno Fernandes.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler