Spilltips: God start for Molde i Europa League borte mot irske Dundalk

Dundalk Molde Europa League spilltips

Molde er klare for sin første gruppespillskamp i Europa League på nesten fem år, når regjerende irske mestere Dundalk er motstandere på bortebane i kveld. Vi tror det ender med seier til de regjerende norske mesterne.

Dundalk – Molde

Tallaght Stadium, Dublin
Europa League, gruppe B

Molde har fått en tøff oppgave om å avansere til sluttrundene i Europa League denne sesongen, i gruppe sammen med Arsenal og Rapid Wien. Men siste lag i gruppen, og motstander i kveld, bør og skal slås om håpet om avansement skal leve.

Dundalk er regjerende mestere i Irland, men har denne sesongen slitt med å holde tritt med Shamrock Rovers i den hjemlige ligaen. Hadde en veldig overkommelig vei til gruppespillet, og deltar i både en og to vektklasser over seg selv denne høsten.

Kampen spilles på Shamrock Rovers hjemmebane Tallaght Stadion, da Dundalk sin egen hjemmebane Oriel Park ikke møter UEFA-kravene. Vanligvis spiller Dundalk sine europeiske kamper på nasjonalarenaen Aviva stadion, men den er opptatt med Rubgy-kamp i kveld.

Det er med andre ord fremmed gress for hjemmelaget også.

Molde kommer fra en god opplevelse hjemme mot ligaleder Bodø/Glimt, og ser ut til å ha ristet av seg den dårlige formen laget var i. Men midt i den dårlige perioden vant Molde 2-1 borte mot slovenske Celje i Champions League-kvaliken, et lag som uken før slo Dundalk 3-0 i samme turnering. Det bør fortelle, om ikke mye, men litt om styrkeforholdet mellom de to klubbene.

Jeg tror Molde tar en grei seier i det som blir en tør, mild og vindstille kveld i Dublin, og går for borteseier med (-1) handicap.

Det gir 2.45 i odds hos Scandibet.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler