Duket for en lang kveld i VM-playoffen mellom Polen – Sverige

Slaski Stadion, Polen

  • Vinneren er klar for VM
  • Polen mangler to av sine beste angrepsspillere
  • Kampen er flyttet fra nasjonalarenaen til Chorzów

Våre svenske naboer skal ut i sitt siste hinder før et eventuelt VM på tampen av året, når de i kveld møter Polen på bortebane. Dette er forlengingen av VM-kvalifiseringen som ble avsluttet i november for Norges del, der andreplassene og de to beste Nations League-lagene som ikke tok en topp-to plassering i kvalifiseringen møtes til dyst om de tre siste europeiske VM-plassene.

Sverige møtte Tsjekkia i semifinale på Friends Arena forrige uke, en kamp som ble avgjort i ekstraomgangene, der Robin Quaison sørget for en 1-0-seier til svenskene etter 110 minutter. Polen skulle møte Russland i sin semifinale, men på grunn av Russlands utestengelse fra internasjonal fotball, av åpenbare grunner, vant Polen den kampen på walkover, og ble dermed direkte kvalifisert til denne finalen.

Kampen skulle egentlig ha blitt spilt på Narodowy stadion i Warszawa, men Polens nasjonalarena blir brukt som et slags sykehus/oppholdssted for ukrainske flyktninger for tiden, og kampen er derfor flyttet til Polens tidligere nasjonalarena, Slaski Stadion i Chorzów, nær Krakow. Det er et flott og nyrenovert stadion med kapasitet på over 55 000 mennesker, men med løpebaner og bedre tilpasset friidrettsarrangementer.

Tidligere møter:

Lagnyheter og forventede lagoppstillinger

Polen mangler en av sine største angrepsvåpen, Arkadiusz Milik. I tillegg kjemper en annen angrepsstjerne, Krzysztof Piatek, en kamp mot klokken for å bli klar til kveldens kamp. Som nevnt er også Robert Lewandowski halvskadet, og superstjernen ble spart i privatlandkampen mot Skottland forrige uke. Så man kan trygt si at hjemmelaget er godt redusert fremover på banen.

For Sverige sin del er Emil Krafth og Zlatan tilbake fra karantener, og førstnevnte forventes å starte kampen. Ludwig Augustinsson er tilbake fra skade og vil også bli funnet i startoppstillingen, i motsetning til Martin Olsson som er skadet, mens Joakim Nilsson och Albin Ekdal begge meldes veldig sliten og usikre.

Polen:

Szczesny;
Bereszynski, Glik, Bednarek;
Cash, Krychowiak, Zurkowski, Reca;
Moder, Zielinski;
Lewandowsk

Sverige:

Olsen;
Krafth, Lindelof, Nilsson, Augustinsson;
Claesson, Svanberg, Olsson, Forsberg;
Kulusevski, Isak

Spilltips: 0-0

Er det to ting jeg forbinder med å se landskamper med Sverige så er det målfattig og kjedelig. De har definitivt dratt til Polen for å holde nullen, satse på kontringer eller et sent mål. Polen er svekket fremover, og Sverige er i tillegg styrket i forsvaret sammenlignet med kampen mot Tsjekkia torsdag.

Polen har heller ikke like stor hjemmebanefordel når kampen er flyttes vekk fra Warszawa. Det er duket for lite mål, men mye spenning, da jeg er veldig overbevist om at dette kommer til å ende med minst ekstraomganger, og det er også stor fare for straffesparkkonkurranse.

Unibet gir fine 6.75 i odds for at det står 0-0 etter full tid, spill her!

Kampstart er klokken 20:45, og du ser kampen på TV 2 Sport 1, TV 2 Play og på Viaplay.

Under ser du markedets beste odds på 1X2:

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1487 Artikler