Spilltips til kveldens EL-kamp mellom CSKA Moskva og Arsenal

CSKA Moskva – Arsenal
VEB Arena, Moskva
Europa League, kvartfinale – 2. kamp
Torsdag klokken 21.05

Arsenal er på god vei mot sin første semifinale i en Europeisk turnering på ni år etter 4-1-seieren i den første kampen på Emirates stadion forrige uke.

Men Wenger har på tre forsøk aldri vunnet en fotballkamp i Russland, så franskmannen skal sørge for at Arsenal-spillerne er på tå hev mot et revansjesugent CSKA-lag.

CSKA tapte også sin seneste ligakamp da de gikk på en 1-2-smell hjemme mot byrival Dynamo Moskva. I tillegg har de ikke historien på sin side, kun én gang tidligere har et lag kommet tilbake og gått videre etter å ha tapt med tre mål i den første kampen i Europa Leagues utslagsrunder. Det var det Valencia som gjorde mot Basel tilbake i 2014.

Med lite mer å spille for i Premier League enn å prøve å innhente Chelsea på femteplass er trolig fokuset hos Wenger på Europa League, og vi vil se et toppet Arsenal-lag inkludert Laurent Koscielny og Mesut Özil.

TV og live streaming

Kampen blir i Norge sendt på TV-kanalen MAX og sendingen starter 20.30. Kampstart er klokken 21.05 i kveld.

Har du ikke tilgang eller mulighet for å se den på TV vil den også være tilgjengelig på Discovery sin egen live-streamingstjeneste Eurosport Player.

Lagnyheter

Granit Xhaka er ikke med Arsenal-troppen til Russland til møtet med CSKA Moskva, den sveitsiske landslagsspilleren er igjen hjemme i London med en forkjølelse.

David Ospina (ankel), Henrikh Mkhitaryan (kne) og Santi Cazorla (Akilles) er heller ikke tilgjengelig mens Pierre-Emerick Aubameyang ikke har lov å spille i Europa League for Arsenal denne sesongen.

For CSKA sin del er Kirill Nabakin tilgjengelig igjen etter at han måtte stå over det første oppgjøret grunnet en suspensjon.

Forventede lagoppstillinger:

CSKA Moskva: Akinfeev; Nababkin, A Berezutski, V Berezutski, Ignashevich, Kuchaev; Dzagoev, Natcho, Golovkin; Musa, Wembloom.

Arsenal: Cech; Bellerin, Mustafi, Koscielny, Monreal; Elneny, Ramsey; Ozil, Wilshere, Welbeck; Lacazette.

Odds og Spilltips:

Arsenal er satt til små favoritter med 2.35 i odds hos Unibet, mens uavgjort og hjemmeseier gir henholdsvis 3.60 og 3.00 i odds.

Vi tror Arsene Wenger og Arsenal fortsetter der de slapp i den første kampen, backrekken til CSKA drar på årene, noe man tydelig kunne se i London forrige uke, og vi tror det blir vanskelig for dem å holde tritt med Arsenals offensive spill. Vi går for borteseier og semifinaleplass til Arsenal.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler