Spilltips: Juventus sikrer seg finalebillett i Coppa Italia på bekostning av Milan

Juventus stadion

Italia er det tredje av de store landene som nå kommer igang igjen med fotballen. Først ut er Juventus som tar imot Milan hjemme i Torino. Det blir spennende å se hvordan lagene har taklet den lange og spesielle pausen, og hvor kamprusten de to troppene er. Det har vært lite kontakttrening og kamptrening for Ronaldo og de andre stjernene de siste tre månedene, og det vil trolig synes i kveld.

Milan så veldig bra ut denne våren før koronaen inntraff, men er for ustabile og avhengige av Zlatan Ibrahimovic. I dag er han savnet, og vi synes det ser veldig tøft ut for laget fra Milan.

Juventus har et sterkere lag enn Milan i utgangspunktet og bør få det rimelig enkelt i dette oppgjøret. Vi tror at «The Old Lady» vinner med minst to mål, og spiller på hjemmeseier med handicap -1.

Både AC Milan og Juventus kom fra tunge tap foran den første semifinalen, hvor fortsatt Milanos kan anses som noe tyngre. Stefano Piolis menn ledet 2-0 ved pause mot den lokale rivalen Inter, men klarte å slå sammen og tape kampen med 2-4. I pausepausen hadde treneren og spillerne snakket om hvor viktig det var å holde tett i løpet av det første kvarteret av andre omgang, men da var det tillatt med to mål i den perioden.

Juventus på sin side tapte mot den ytterst presterende Hellas Verona før den første semifinalen. Tapet betydde at de lot Inter bli et bord i Serie A, som var et sted Inter ikke beholdt så lenge.

Siden semifinalen nummer 1 har det skjedd mye, og spesielt på siden av banen. Corona-viruset har fløyet inn over Europa og Italia, som sakte men sikkert har mer eller mindre strandet all fotball på kontinentet. Men 12. juni er italiensk fotball tilbake, med dette klassiske møtet.

Zlatan Ibrahimovic bommer kampen på grunn av skade. Han forventes å være tilbake rundt slutten av juni til juli. Juventus savner Gonzalo Higuaín og Merih Demiral.

Eivind Myhre

Forfatter

Eivind har en stor forkjærlighet for norsk fotball spesielt, men har også stor interesse for Europacup-fotball, og da helst nivåene under Champions League. Skal han på kamp velger han Ferencvaros mot Aberdeen heller enn Barcelona mot Manchester United.

1488 Artikler